default-image

Μετά το λαμπερό ήλιο, άνοιξαν οι ουρανοί στην Κρήτη

Κρήτη
Μετά το λαμπερό ήλιο, άνοιξαν οι ουρανοί στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σκωτσέζικο ντουζ μοιάζει ο καιρός στην Κρήτη καθώς οι εναλλαγές είναι ταχύτατες και τις καταιγίδες να διαδέχονται τον ήλιο.

Μετά την έντονη ζέστη και την ηλιοφάνεια με την οποία τίμησε η Κρήτη την 28η Οκτωβρίου, επέστρεψε άρδην το φθινοπωρινό σκηνικό.

Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες επικρατούν την Κυριακή στην Κρήτη οι οποίες μέχρι τις πρωινές ώρες στην Κρήτη ήταν πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι -βορειοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Νέες βροχοπτώσεις αναμένονται και τη Δευτέρα.

Έντονη είναι η βροχόπτωση το πρωί της Κυριακής στο Ηράκλειο και έπεται και συνέχεια.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Αναλυτικά η πρόβλεψη για Κυριακή και Δευτέρα σύμφωνα με το meteo.gr

Λίγα σύννεφα πάνω από το Ηράκλειο την Κυριακή με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση έως 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία στους 17 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

 Για τη Δευτέρα 30/10, περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με ασθενή βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 19 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Χανιά

Αίθριος καιρός με σποραδικές νεφώσεις στα Χανιά , με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για τη Δευτέρα 30/10, θα εκδηλωθεί ασθενής βροχόπτωση, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Λίγα σύννεφα πάνω από το Ρέθυμνο , με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 19 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αραιές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 19 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για τη Δευτέρα 30/10, ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα εκδηλωθεί ελαφριά επιδείνωση, με βροχοπτώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Άγιος Νικόλαος

Ασθενής βροχή την Κυριακή στον Άγιο Νικόλαο με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με περιορισμένη ορατότητα, με την θερμοκρασία στους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για τη Δευτέρα 30/10, θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχοπτώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 19 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News