default-image

Παρέλασε μόνος του και συγκίνησε μαθητής στους Αρκιούς

Παρέλασε μόνος του και συγκίνησε μαθητής στους Αρκιούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χρήστος Καμπόσος μαθητής της τρίτης δημοτικού, κράτησε υπερήφανος την ελληνική σημαία, κι ας μην είχε παραστάτες ή άλλους συμμαθητές πίσω του. Άλλωστε, το σχολείο του είναι το μικρότερο στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι για να χειροκροτήσουν τον μικρό Χρήστο και την δασκάλα κ. Μαρία Τσιαλέρα.

Η κ. Τσιαλέρα φανερά συγκινημένη περιέγραψε πώς ο μικρός της μαθητής σήκωσε όλο ενθουσιασμό τη σημαία σήμερα. Έχοντας ήδη 18 χρονία πορείας ως παιδαγωγός η κ. Τσιαλέρα βρέθηκε φέτος στο ακριτικό νησί για πρώτη φορά και κλήθηκε να γίνει η δασκάλα του μοναδικού μαθητή.

Κι όμως λέει πως είναι πολύ ευτυχισμένη και πως δεν αισθάνεται καθόλου μοναξιά καθώς οι κάτοικοι του νησιού την έχουν αγκαλιάσει και την αγαπάνε.

Η σχέση της με τον μικρό μαθητή είναι άριστη και μας είπε πως είναι ο Χρήστος είναι ένα εξαιρετικό παιδί που έχει όρεξη για μάθηση. Η δασκάλα ευχαρίστησε επίσης τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Άρτεμις", καθώς χάρη στα μέλη του και τον πρόεδρο έφτασαν με καραβάκι στους Αρκιούς οι παραδοσιακές στολές των Επτανήσιων που φόρεσαν σήμερα.

Μάλιστα μας είπε πως μέλη του συλλόγου δέχτηκαν να μην κάνουν παρέλαση στη Λέρο σήμερα για να μπορέσει ο μικρός Χρήστος και η κα Τσιαλέρα να φορέσουν αυτοί τι στολές για την παρέλαση στο δικό τους νησί.

Σε αυτό το νησάκι του Αιγαίου, μόλις 6,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανοιχτά της Πάτμου, μένουν μόλις 44 άνθρωποι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Πηγή: tilestwra.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News