Ειδήσεις

Λ. Θεοχαρόπουλος: Το «γεράκι» που συγκίνησε την Ελλάδα

«Το ΟΧΙ είναι συνέχεια του Μολών Λαβέ. Δείχνει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες. Χρόνια Πολλά Ελλάδα»

Μία από τις πιο όμορφες και δυνατές στιγμές της παρέλασης και φέτος στη Θεσσαλονίκη ήταν το μήνυμα του πιλότου της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16C «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Στο πιλοτήριο του F-16 το «γεράκι» της ελληνικής αεροπορίας, ένας από τους καλύτερους «πολεμιστές» του ΝΑΤΟ, ο Λήμνιος, Λουκάς Θεοχαρόπουλος. Ο χειριστής με περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσης, έστειλε το δικό του μήνυμα, στους απανταχού Έλληνες, όπως είχε κάνει και το 2015.

Από το κόκπιτ του F-16, ο ιπτάμενος μίλησε για το «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940, λέγοντας ότι αποτελεί συνέχεια του «Μολών Λαβέ». Είπε συγκεκριμένα: «Το ΟΧΙ είναι συνέχεια του Μολών Λαβέ. Δείχνει το σθένος και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες. Χρόνια Πολλά Ελλάδα».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΡΙΓΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΤΟΥ F-16

Την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F16 ΖΕΥΣ συνάντησε η Ευτυχία Πενταράκη στην εκπομπή «Ρεπορτάζ» της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης, όπου ο πιλότος μιλάει στην κάμερα για την πορεία του στην Πολεμική Αεροπορία, για τη φύση και τις έντονες στιγμές της δουλειάς, τα συναισθήματα και την αγάπη του κόσμου.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο βίντεο που ακολουθεί.

Υπενθυμίζεται πως στις 11 Νοεμβρίου του 2016, είχε κόψει την ανάσα των Ηρακλειωτών, με τους ριψοκίνδυνους ελιγμούς του, στον Καράβολα και συγκεκριμένα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του λαμπρού εορτασμού του πολιούχου του Μεγάλου Κάστρου, Αγίου Μηνά.

Όσοι παρακολούθησαν το θέαμα που προσέφερε η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ», με αεροσκάφος F16 Block 52+ και χειριστή τον ιπτάμενο επισμηναγό, Λουκά Θεοχαρόπουλο, έμειναν για μια ακόμη φορά εντυπωσιασμένοι από τις ικανότητες των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας.  

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ ΤΟΥ F-16

Ποιος είναι ο Λ. Θεοχαρόπουλος

Ο Λουκάς Θεοχαρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ακριτική Λήμνο, σε μικρή απόσταση από την 130 Σμηναρχία Μάχης και το αεροδρόμιο της ΠΑ και εισήχθη το 1998 στη Σχολή Ικάρων από την οποία αποφοίτησε το 2002 και ορκίστηκε Ανθυποσμηναγός (Ιπτάμενος).

Μετά την εκπαίδευσή του στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, το 2004, τοποθετήθηκε στην ιστορική 335 Μοίρα «Τίγρης» της 116 Πτέρυγας Μάχης στην Αεροπορική Βάση του Αράξου, όπου πετούσε τα επιθετικά αεροσκάφη A-7E Corsair II.

Το 2007 τοποθετήθηκε στην 115 πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Σούδας στο Σμήνος Μετεκπαίδευσης F-16 Block.52+ (ΣΜΕΤ F-16 Block.52+).

Από το 2008 ο Σμηναγός (Ι) Θεοχαρόπουλος υπηρετεί στην επίσης ιστορική 343 Μοίρα «Αστέρι», η οποία εδρεύει επίσης στην 115 ΠΜ της Σούδας και έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 1500 ώρες πτήσης, από τις οποίες περισσότερες από 1100 είναι στα F-16 Block.52+.

Στους καλύτερους "πολεμιστές"

Το «γεράκι» της ελληνικής αεροπορίας συγκαταλέγεται στους καλύτερους «πολεμιστές» του ΝΑΤΟ. Ο Λουκάς Θεοχαρόπουλος διακρίθηκε με τον τίτλο του «2ου καλύτερου πολεμιστή» το 2011.

Συγκεκριμένα κέρδισε το 2ο βραβείο, πίσω από τον επίσης Έλληνα πιλότο υποσμηναγό Χαράλαμπο Νίκου, στα στρατιωτικά γυμνάσια στην Ισπανία μεταξύ αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Σχόλια