Ειδήσεις

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στην Κρήτη

Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν την Κρήτη κυρίως μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής

Άκρως φθινοπωρινός προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν την Κρήτη. Ωστόσο κατά τόπους θα είναι μικρής διάρκειας, αφού το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις προβλέπονται αύριο με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις πρωινές ώρες πιθανόν στην Κρήτη να είναι πρόσκαιρα ισχυρές, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 4 έως 6 Μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 και στα νότια έως 7. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά η πρόγνωση για την Κρήτη από το meteo.gr

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός στο Ηράκλειο, κυρίως μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, από το απόγευμα και μετά προβλέπεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΡΟΥΣΩΝΑΣ

Βροχερός καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Βροχερός καιρός μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες και στο Ρέθυμνο. Το απόγευμα θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 16 έως τους 18 βαθμούς Κελσίου.

ΣΠΗΛΙ

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το βράδυ του Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Κυριακής στο Σπήλι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόειοι 4 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Ασθενής βροχή κυρίως μέχρι το μεσημέρι προβλέπεται και στα Χανιά. Το απόγευμα ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΣΦΑΚΙΑ

Βροχερός ο καιρός στα Σφακιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ οι οδηγοί πρέπει να προσέχουν διότι η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.  

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Βροχερός αναμένεται ο καιρός κυρίως τις πρωινές ώρες και στον Άγιο Νικόλαο, ενώ από το μεσημέρι ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΣΗΤΕΙΑ

Βροχερός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και στη Σητεία, ενώ το βράδυ αναμένεται η ορατότητα περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου.  

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Αύριο Κυριακή αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Λίγες τοπικές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και τη νότια και ανατολική Πελοπόννησο έως και το μεσημέρι, και από αργά το απόγευμα στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, τόσο στα ορεινά και ημιορεινά όσο και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 7 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 11 έως 17, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 19.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Σχόλια