default-image

Πρεμιέρα με πεντάρα από τον Άρη στη Football League

Ποδόσφαιρο
Πρεμιέρα με πεντάρα από τον Άρη στη Football League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άρης ήταν κατά κράτος καλύτερος από τον Αιγινιακό και επικράτησε 5-0 στο "Κλ. Βικελίδης", στην πρεμιέρα της Football League. Τα γκολ σημειώθηκαν από τους Πλατέλλα, Πασά, Κάσσο, Καπνίδη και Μπαργκάν.

Με ιδανικό τρόπο άρχισε την εφετινή Football League ο Άρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης συνέτριψε 5-0 τον Αιγινιακό στην πρεμιέρα, σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τρία γκολ μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα που έγινε στο "Κλ. Βικελίδης". Η ομάδα της βόρειας Πιερίας ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, αφού ο Πολύζος αποχώρησε στο 76' με τραυματισμό.

Η πρώτη φάση της αναμέτρησης ανήκε στον Αιγινιακό, όταν ο Γκατζολάρι βρέθηκε στο 3' απέναντι στον Καντιμοίρη, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.  Οι "κίτρινοι" από εκείνο το λεπτό και μετά ανέλαβαν πλήρως τον έλεγχο, πίεσαν την ομάδα της βόρειας Πιερίας και την υποχρέωσαν σε σημαντικά λάθη στην άμυνα. Αφού οι Διαμαντόπουλος, Κάσσος και Ιντζόγλου απέτυχαν να σκοράρουν, το έκανε ο Πλατέλλας στο 18' με εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή (18').

Έξι λεπτά μετά ήρθε και δεύτερο γκολ, κόντρα σε μια άμυνα που είχε πολλά προβλήματα. Ο Τζανακάκης έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Λιόλιος απομάκρυνε, η μπάλα έφτασε στον Πασά με δυνατό σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-0). Το σύνολο του Κώστα Νικολαΐδη προσπάθησε να αντιδράσει στο 27', αλλά το πολύ καλό σουτ του Δωματά, έδιωξε σε κόρνερ ο Καντιμοίρης. Ο Άρης έχει καλύτερους παίκτες, που μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Έτσι, στο 31' ο Πλατέλλας εκτέλεσε κόρνερ, ο Κάσσος έκανε την κεφαλιά και σκόραρε (3-0).

Η πολύ κακή εικόνα του Αιγινιακού υποχρέωσε τον προπονητής να ξεκινήσει το δεύτερο μέρος με δύο αλλαγές. Η μία μάλιστα ήταν αλλαγή γκολκίπερ (Καραγκιόζης αντί του Τόλιου). Μάταια όμως, αφού ο Άρης ήταν ένα επίπεδο πιο πάνω. Στο 51' το γυριστό σουτ του Διαμαντόπουλου πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ακούμπησε μπάλα στο ματς, καθώς έγινε αλλαγή με τον Μπαργκάν, ο οποίος ήταν ορεξάτος.

Η πρώτη και μοναδική τελική του Αιγινιακού στο β' μέρος έγινε στο 62', όταν το σουτ του Δωματά μπλόκαρε ο Καντιμοίρης. Στο 69'  ο Αντωνιάδης συγκρούστηκε με τον Πολύζο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα λίγο αργότερα, στο 76', να περάσει εκτός αγώνα ο δεύτερος και να μην μπορεί να συνεχίσει. Δύο λεπτά πριν από την αποχώρηση του χαφ των φιλοξενούμενων, στο 74', ο Καπνίδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, ενώ ο Μπαργκάν στην τελευταία φάση του αγώνα έκανε το 5-0.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος (39' λ. τρ. Μπούρμπος), Μουμίν, Ιντζόγλου, Τζανακάκης, Πλατέλλας, Διαμαντόπουλος (52' Μπαργκάν), Κάσσος (65' Καπνίδης), Πασάς.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος (46' Καραγκιόζης), Βλάχος, Γιαζιτζόγλου (46' Καρακώστας), Λιόλιος, Τοπαλίδης, Γκατσολάρι, Πολύζος, Αντωνιάδης, Τσολακίδης, Σοφιάνης, Δωματάς (64' Σισέ).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Άρης - Αιγινιακός 3-0 (18' Πλατέλλας, 24' Πασάς, 31' Κάσσος)

Κυριακή 29 Οκτωβρίου

Εργοτέλης - Καλλιθέα (15:00, Παγκρήτιο Στάδιο)

Βέροια - Απόλλων Πόντου (15:00, Δημ. Στάδιο Βέροιας)

Σπάρτη - Παναιγιάλειος (15:00, Δημ. Στάδιο Σπάρτης)

Δόξα Δράμας - Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00 ΕΡΤ3, Γήπεδο Δόξας)

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Αχαρναϊκος - Απόλλων Λάρισας (15:00, Δημ. Αχαρνών)

Παναχαϊκή - Τρίκαλα (15:00, Γήπεδο Αγυιάς)

ΑΟΧ Κισσαμικός - Καραϊσκάκης (15:00, ΔΑΚ Γάλλου)

Πανσερραϊκός - ΟΦΗ (15:00, Δημ. Σερρών)

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News