Ειδήσεις

Προβληματισμός Χριστόπουλου για το μέτωπο της τρομοκρατίας

Ανθρώπινα δικαιώματα, τρομοκρατία και προσφυγικό, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Αντιθέσεις» με τον Δημ. Χριστόπουλο

Τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται σε οπισθοχώρηση τόνισε μέσα από την εκπομπή «ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ» ο πρώτος Έλληνας πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Δημήτρης Χριστόπουλος, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι πλέον δεν είναι της μόδας.

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος επεσήμανε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν έναν σκληρό πυρήνα της αξιοπρέπειας μας και σημασία δεν έχει τι λέει και τι υποστηρίζει η πλειοψηφία αλλά τι διακυβεύεται.

Ταυτόχρονα αναφερόμενος στην παρουσία του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο χαρακτήρισε ατόπημα την αναφορά του ότι ΗΠΑ και Ελλάδα πρεσβεύουν τις ίδιες αξίες.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πολιτική που ακολουθείται στο μέτωπο της πάταξης του φαινομένου της τρομοκρατίας αφήνοντας αιχμές για τις χώρες που έχουν αναλάβει την υλοποίηση του σχεδιασμού.

Αναφορικά με το προσφυγικό χαρακτήρισε μη ρεαλιστική την πολιτική που ακολουθείται επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει επωμιστεί ένα μεγάλο βάρος χωρίς να ευθύνεται η ίδια για το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί.

Τέλος ο κ. Χριστόπουλος στάθηκε στην ανάγκη η κυριαρχία να ασκείται μέσω της πολιτικής και όχι μέσω της οικονομίας και των επιχειρηματικών ομίλων.

Επιμέλεια: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Σχόλια