Ειδήσεις

Ρίγη συγκίνησης από το μήνυμα του πιλότου του F-16 (video)

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε ο χειριστής του αεροσκάφους, σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, με την εντυπωσιακή επίδειξη του πολεμικού αεροσκάφους F-16, στην στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Με τον καλύτερο τρόπο κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με την εντυπωσιακή επίδειξη πολεμικού αεροσκάφους F-16, όπου έκλεισε και η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Συγκίνησε ο χειριστής του αεροσκάφους, σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, με περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσης, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα, στους απανταχού Έλληνες, όπως είχε κάνει και το 2015.

Από το κόκπιτ του F-16, ο ιπτάμενος μίλησε για το «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940, λέγοντας ότι αποτελεί συνέχεια του «Μολών Λαβέ». Είπε συγκεκριμένα: «Το ΟΧΙ είναι συνέχεια του Μολών Λαβέ. Δείχνει το σθένος και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες. Χρόνια Πολλά Ελλάδα».

Ο Λουκάς Θεοχαρόπουλος απογειώθηκε από την 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα, για να συμμετάσχει στην στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

«Κύριε Επισμηναγέ τα φτερά σας, τα φτερά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στέλνουν παντού το μήνυμα του Ανθρωπισμού και της Ειρήνης. Στέλνουν όμως, σε κάθε ιταμό εισβολέα, και το διαχρονικό μήνυμα των Προγόνων μας: "Μολών λαβέ". Το Έθνος μας είναι υπερήφανο για σας. Και η Παναγία, η Υπέρμαχος Στρατηγός, να σας συνοδεύει στις πτήσεις σας» είπε στον πιλότο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Την ανάσα των παρευρισκομένων, σύμφωνα με το protothema.gr έκοψαν οι ελιγμοί του σμηναγού, που που πραγματοποίησε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Σχόλια