default-image

Η λαμπρή επέτειος του "ΟΧΙ" γιορτάστηκε στα Χανιά

Κρήτη
Η λαμπρή επέτειος του "ΟΧΙ" γιορτάστηκε στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την καθιερωμένη παρέλαση στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου κορυφώθηκε και στα Χανιά ο εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ του 1940.

Την παρέλαση παρακολούθησε πλήθος Χανιωτών με τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Μηνύματα ενότητας και αντίστασης, έστειλαν στα μηνύματα τους οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ενώ ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης που εκπροσώπησε την κυβέρνηση ,έκανε λόγο για σύγχρονο φασισμό και ναζισμό τονίζοντας ότι η Ευρώπη ή θα αλλάξει πορεία, ή θα πάψει να υπάρχει.

Με τους καταδρομείς της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών Μάλεμε που παρέλασαν σε άρτιους σχηματισμούς να κλέβουν τις εντυπώσεις και τα υπόλοιπα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων, κορυφώθηκε στα Χανιά η παρέλαση για τον εορτασμό του έπους του 1940 και του ηρωικού ΌΧΙ του Ιωάννη Μεταξά στις αξιώσεις των Ιταλών.

Εντυπωσιακά ήταν τα τμήματα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, του Πολυτεχνείου Κρήτης αλλά και των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με το ειδικό σχολείο να αποσπά το θερμότερο χειροκρότημα του κόσμου.

Η παρέλαση άνοιξε με τον Ερυθρό Σταυρό ,τους προσκόπους και τους παραδοσιακούς Συλλόγους μεταξύ των οποίων οι Σύλλογοι Μικρασιατών, Ποντίων, Κυπρίων και Ηπειρωτών.

Είχε προηγηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων ενώ από το μητροπολιτικό ναό των εισοδίων της Θεοτόκου όπου τελέστηκε επίσημη δοξολογία ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, τόνισε την ανάγκη νέας αντίστασης του ελληνικού λαού. Μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας έστειλαν ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων.

Ο Παύλος Πολάκης, σε δηλώσεις του είπε:

«Μετά το συμβιβασμό του Ιουλίου του 2015 δίνουμε δύο χρόνια τώρα ένα πολύ μεγάλο αγώνα για να βγάλουμε τη χώρα απ' το πηγάδι των μνημονίων και της επιτροπείας. Αρχίζει να φαίνεται ότι το καταφέρνουμε. Και να οδηγηθούμε σε μια κοινωνία με δίκαιη ανάπτυξη που θα μοιράζονται τα αγαθά τους όλοι, με αξιοκρατία, χωρίς τις λαμογιές και τις κλεψιές του παρελθόντος».

Ο αντιμεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, δήλωσε:

«Νομίζω ότι στις σημερινές συνθήκες, στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, ξανά η πολιτική μας ηγεσία θα πρέπει να ενώσει το λαό μας με πράξεις και έργα για να καταφέρουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ξεπεράσουμε την κρίση».

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News