default-image

Ζάκυνθος: Τραγωδία με μωρό που πέθανε κατά την αεροδιακομιδή

Ελλάδα
Ζάκυνθος: Τραγωδία με μωρό που πέθανε κατά την αεροδιακομιδή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατέληξε κοριτσάκι 2,5 ετών κατά την αεροδιακομιδή του από τη Ζάκυνθο στο Ρίο.

Το μωρό είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Ζακύνθου με ιογενή γαστρεντερίτιδα, όμως το βράδυ της Πέμπτης εμφάνισε ραγδαία επιδείνωση, που πιθανολογείται ότι προκάλεσε σηπτικό σοκ.

Τότε κλήθηκε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, που μετέφερε το παιδί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Παίδων του Ρίο, όπου κατά τη διασωλήνωσή του διαπιστώθηκε ότι είχε χάσει τη ζωή του, χωρίς να προσδιοριστεί η ακριβής ώρα θανάτου.

Απαντήσεις,σύμφωνα και με τον ANT1news,  ως προς τα αίτια του θανάτου αναμένεται να δώσει η νεκροψία - νεκροτομή, που θα διενεργηθεί μετά από παραγγελία της ΕΛ.ΑΣ., κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Ζακύνθου

Την Δευτέρα 23.10.17 εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν.Ζακύνθου, παιδί θήλυ ηλικίας 2.5 ετών, μετά από παραπομπή ιδιώτη παιδίατρου, με κλινική εικόνα ιογενούς γαστρεντετερίτιδος. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παρέμενε σε καλή κλινική κατάσταση. Τη νύχτα μεταξύ της 26ης και 27ης Οκτωβρίου παρουσίασε αιφνίδια επιδείνωση και γι' αυτό το λόγο ζητήθηκε η αεροδιακομιδή του σε ΜΕΘ Παίδων. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού του Γ.Ν.Ζακύνθου καθώς και του προσωπικού του ΕΚΑΒ, που το διακόμισαν στην Πάτρα, το παιδί δυστυχώς κατέληξε.

Εκ μέρους όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου, η Διοίκηση εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του παιδιού και τη συμπαράσταση στους οικείους του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News