default-image

Παρέλαση με… ομπρέλες στην Κρήτη; – Που θα βρέξει

Κρήτη
Παρέλαση με… ομπρέλες στην Κρήτη; – Που θα βρέξει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με… ομπρέλες θα απολαύσουν την παρέλαση  οι Κρητικοί, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού, καθώς ο καιρός, σε γενικές γραμμές στην Κρήτη αναμένεται βροχερός για το Σάββατο 28 Οκτωβρίου.

Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Δυτική, κυρίως, Κρήτη, ο καιρός γίνεται πιο ήπιος, για να υποδεχτούμε από εβδομάδα την ηλιοφάνεια.

Μάλιστα, ενδεικτικός είναι και ο πίνακας που παρουσιάζει το meteo.gr, με την αποτίμηση του περάσματος του «Δαιδάλου» στη χώρα:

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού σε αρκετές περιοχές του νησιού:

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως και 23 βαθμούς, οι κάτοικοι στον Άγιο Νικόλαο φαίνεται πως θα είναι από τους τυχερούς, καθώς αραιή συννεφιά θα καλύπτει τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τη νύχτα αναμένεται ασθενής βροχή.

ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΣ

Την προσοχή των οδηγών εφιστά το meteo.gr για τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς είναι πολύ πιθανή η εμφάνιση αιθαλομίχλης στην ευρύτερη περιοχή της Άνω Βιάννου. Πάντως, ο ουρανός, θα είναι συννεφιασμένος καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ αναμένεται να βρέξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 μέχρι και 16 βαθμούς.

Έντονη ψυχρή επιβάρυνση θα αισθανθούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των Ανωγείων τα ξημερώματα του Σαββάτου και αυτό γιατί η θερμοκρασία θα είναι στους 9 βαθμούς, με τη μέγιστη τιμή να αγγίζει τους 18 το μεσημέρι. Αραιή θα είναι η συννεφιά το πρωί, ενώ από το μεσημέρι και έπειτα αναμένεται ασθενής βροχόπτωση. Παράλληλα, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν οι οδηγοί τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου, διότι είναι πολύ πιθανή η εμφάνιση αιθαλομίχλης.

Και στο Αρκαλοχώρι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν οι οδηγοί τα ξημερώματα του Σαββάτου λόγω της πιθανότητας εμφάνισης αιθαλομίχλης. Παράλληλα, τα ξημερώματα, αλλά και το πρωί του Σαββάτου, υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής, με τον ουρανό να είναι συννεφιασμένος, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ θα σημειωθεί βροχή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 μέχρι 22 βαθμούς.

ΒΡΥΣΕΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Πολύ μεγάλη προσοχή στους οδηγούς στην ευρύτερη περιοχή των Βρυσών, καθώς θα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου, με μεγάλη την πιθανότητα εμφάνισης αιθαλομίχλης. Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν στον ουρανό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ αναμένεται ασθενής βροχή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 μέχρι 23 βαθμούς.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Με καταιγίδα θα τελειώσει η αυριανή ημέρα, σύμφωνα με το meteo.gr. Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν στον Ηρακλειώτικο ουρανό το πρωί, αλλά και το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 μέχρι 23 βαθμούς, με την αυριανή ημέρα να ενδείκνυται για βόλτες και ξεκούραση.

Από τις λίγες περιοχές της Κρήτης, που οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα πάνε στην παρέλαση χωρίς ομπρέλα, καθώς δεν αναμένεται βροχή, με τον ουρανό, όμως, να είναι συννεφιασμένος καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Η θερμοκρασία στην Ιεράπετρα θα κυμανθεί από 15 μέχρι 24 βαθμούς.

Ασθενής βροχόπτωση από το πρωί του Σαββάτου, η οποία και αναμένεται να δυναμώσει από το βράδυ και έπειτα στο Καστέλλι, με τους ανέμους να πνέουν στα 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 μέχρι 20 βαθμούς.

ΚΡΟΥΣΩΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πολύ μεγάλη προσοχή στους οδηγούς στην ευρύτερη περιοχή του Κρουσώνα, καθώς θα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου, με μεγάλη την πιθανότητα εμφάνισης αιθαλομίχλης. Αραιή θα είναι η συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ αναμένεται βροχή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 μέχρι 23 βαθμούς.

ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Αρκετή συννεφιά με πιθανή την εμφάνιση αιθαλομίχλης τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς και μικρή πιθανότητα βροχής στη Νεάπολη. Παρόλα αυτά, η ημέρα θα εξελιχθεί με αραιή συννεφιά, ενώ το μεσημέρι ο ουρανός αναμένεται καθαρός, ενώ το βράδυ θα βρέξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 μέχρι και 22 βαθμούς.

Πολύ μεγάλη προσοχή στο Ρέθυμνο, καθώς είναι μεγάλη η πιθανότητα εμφάνισης αιθαλομίχλης τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου. Αραιή θα είναι η συννεφιά στο Ρέθυμνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ αναμένεται ασθενής βροχή. Η θερμοκρασία στο Ρέθυμνο θα κυμανθεί από 14 μέχρι 23 βαθμούς.

Συννεφιασμένος θα είναι ο Σητειακός ουρανός, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Δεν αναμένεται βροχή και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 μέχρι 23 βαθμούς το μεσημέρι.

Προσοχή πρέπει να δώσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των Σφακίων και ιδιαιτέρως οι οδηγοί, καθώς τα ξημερώματα του Σαββάτου είναι μεγάλη η πιθανότητα εμφάνισης αιθαλομίχλης. Παράλληλα, τα ξημερώματα υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής, ενώ ασθενής βροχή αναμένεται και το μεσημέρι. Κατά τα άλλα ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος και ο άνεμος θα φτάσει τα 5 μποφόρ το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 μέχρι 21 βαθμούς.

Καθαρός θα είναι ο ουρανός τα ξημερώματα, όμως προσοχή στους οδηγούς λόγω της πιθανότητας εμφάνισης αιθαλομίχλης. Αρκετά σύννεφα θα υπάρχουν το πρωί, ενώ ασθενής βροχόπτωση, η οποία αναμένεται να ισχυροποιηθεί το βράδυ, θα σημειωθεί το μεσημέρι. Οι άνεμοι φτάσουν τα 5 μποφόρ το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 μέχρι 20 βαθμούς.

«Ηρεμεί» το καιρικό σκηνικό στα Χανιά, μετά την καταστροφική επέλαση του «Δαιδάλου», καθώς φαίνεται ότι οι Χανιώτες, αλλά και οι επισκέπτες, θα απολαύσουν την παρέλαση, χωρίς ομπρέλες. Συγκεκριμένα, αραιή συννεφιά αναμένεται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 μέχρι 23 βαθμούς. Παράλληλα, πολύ μεγάλη προσοχή ιδίως στους οδηγούς, καθώς είναι μεγάλη η πιθανότητα εμφάνισης αιθαλομίχλης τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου.

Επιμέλεια: Μαρία - Ελένη Νικηφόρου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News