default-image

Ο διάδοχος του Κένεντι ενορχήστρωσε την δολοφονία του;

Κόσμος
Ο διάδοχος του Κένεντι ενορχήστρωσε την δολοφονία του;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερα από 2.800 αρχεία της δολοφονίας του Τζον Κένεντι ήρθαν στο «φως» μετά από εντολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αρκετά αρχεία πάντως βρίσκονται ακόμη στην κατοχή του FBI και της CIA, που ζήτησαν επιπλέον χρόνο για να προβούν στις απαραίτητες αφαιρέσεις ονομάτων και στοιχείων που θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας. Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέκυψε στις πιέσεις αν και εξέφρασε τη δυσφορία του.

Σε κάθε περίπτωση και τα τελευταία κομμάτια του παζλ θα δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι τις 26 Απριλίου 2018.

Από εκεί και πέρα πρόκειται για τεράστιο όγκο ανερμάτιστων πληροφοριών, με τους ειδικούς στην υπόθεση δολοφονίας του JFK να λένε πως θα χρειαστούν χρόνια για να καταφέρει κάποιος να σταχυολογήσει όλα αυτά τα αρχεία.

Όλα τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως έχουν ριχτεί στη μάχη της ανακάλυψης αναφορών, μαρτυριών και σημειώσεων που δεν είχαν αποκαλυφθεί τις προηγούμενες δεκαετίες.

«Η KGB πιστεύει ότι ο Λίντον Τζόνσον ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία»

Χαρακτηριστική είναι μία αναφορά του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέι Έντγκαρ Χούβερ προς το Λευκό Οίκο τον Δεκέμβριο του 1966, όπου αναφέρεται ότι η KGB έχει στοιχεία που δείχνουν ως ενορχηστρωτή της δολοφονίας Κένεντι, τον Λίντον Τζόνσον.

Όλα τα αρχεία είναι διαθέσιμα για «κατέβασμα» στο www.archives.gov/research/jfk/2017-release.

Η δολοφονία που συγκλόνισε τον κόσμο

Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, 35ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δολοφονήθηκε στις 12:30 τοπική ώρα, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου του 1963, στην πλατεία Ντίλι στο Ντάλας του Τέξας.

Ο πρόεδρος Κένεντι και η σύζυγός του, Τζάκυ, έφτασαν στο Ντάλας στις 11:30 το πρωί, στο πλαίσιο περιοδείας στο Τέξας. Τους υποδέχτηκαν ο κυβερνήτης του Τέξας Τζον Κόναλι και η σύζυγός του.

Η πομπή επρόκειτο να διασχίσει ολόκληρη σχεδόν την πόλη για να καταλήξει στο εκθεσιακό κέντρο όπου θα μιλούσε ο πρόεδρος. Ένα τεράστιο πλήθος, περίπου 150.000-200.000 άτομα, είχε παραταχθεί κατά μήκος των λεωφόρων για να δει και να επευφημήσει τον πρόεδρο.

Στις 12:30, ο Κένεντι, ο οποίος χαιρετούσε τον κόσμο, έφερε ξαφνικά τα χέρια του στο λαιμό του και άρχισε να σκύβει προς την πλευρά της γυναίκας του, η οποία τον κοίταζε έντρομη. Ένας παριστάμενος έστριψε απότομα το κεφάλι του προς την πλατεία Ντίλι, μακριά από το Αποθετήριο.

Ένας πυροβολισμός είχε ακουστεί αλλά ελάχιστοι τον είχαν αντιληφθεί. Ένα δευτερόλεπτο αργότερα, ο Κόναλι, ο οποίος καθόταν ακριβώς μπροστά από τον Κένεντι έπεσε απότομα μπροστά, χτυπημένος από τη δεύτερη σφαίρα.

Πηγή: gr.euronews.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News