default-image

Τα σενάρια για τον ΟΦΗ στο Κύπελλο

Ποδόσφαιρο
Τα σενάρια για τον ΟΦΗ στο Κύπελλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ επικράτησε με 1-0 του Πλατανιά χθες στο «Γεντί Κουλέ» και πλέον έχουν πάρει φωτιά τα… κομπιουτεράκια για τα σενάρια πρόκρισης στην επόμενη φάση.

 

Είναι ένας όμιλος με την ιδιαιτερότητα της μη συμμετοχής του Ηρακλή και έτσι ΟΦΗ, Απόλλων και Πλατανιάς έχουν από μία δεδομένη νίκη με 3-0 άνευ αγώνος.

Μέχρι τώρα ο Πλατανιάς έχει επικρατήσει με 1-0 του Απόλλωνα και ο ΟΦΗ με 1-0 του Πλατανιά. Ο ΟΦΗ έχει έξι βαθμούς (δύο νίκες με Ηρακλή και Πλατανιά), ο Απόλλων έχει 3 βαθμούς (νίκη με Ηρακλή και ήττα από Πλατανιά) και στους 3 είναι και ο Πλατανιάς (νίκη με Απόλλωνα-ήττα από ΟΦΗ) αλλά θα τερματίσει στους 6, αφού στην 3η και τελευταία αγωνιστική θα πάρει τους τρεις βαθμούς με Ηρακλή, ενώ ο ΟΦΗ θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα. Έτσι το ΟΦΗ-Απόλλων θα κρίνει και τα πάντα όσον αφορά την πρόκριση.

 

Τα σενάρια πρόκρισης για τον όμιλο σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου και το άρθρο 20 του ΚΑΠ είναι τα εξής:

 

 

1ο ΣΕΝΑΡΙΟ

Νίκη ή ισοπαλία ΟΦΗ με Απόλλωνα, προκρίνονται ΟΦΗ και Πλατανιάς και αποκλείεται ο Απόλλων. 

 

 

2ο ΣΕΝΑΡΙΟ

Ήττα ΟΦΗ με 0-1 από Απόλλωνα, τότε γίνονται αγώνες μπαράζ μεταξύ και των τριών ομάδων, αφού όλοι θα έχουν 6 βαθμούς με δύο νίκες με 3-0α.α. και 1-0 και μία ήττα με 1-0. Έτσι για όλους ο συντελεστής στα γκολ  θα είναι 4-1. Αυτό σημαίνει απόλυτη ισοβαθμία που οδηγεί σε μπαράζ! Δηλαδή θα ξαναγίνουν  τρία παιχνίδια (ΟΦΗ-Πλατανιάς, ΟΦΗ-Απόλλων και Πλατανιάς-Απόλλων) σε ουδέτερες έδρες (χωρίς παράταση σε περίπτωση ισοπαλίας), θα σχηματιστεί νέος βαθμολογικός πίνακας και οι δύο ομάδες με την καλύτερη βαθμολογία θα προκριθούν. Εφόσον πάντως προκύψει νέα απόλυτη ισοβαθμία, τότε θα γίνει κλήρωση για τις δύο ομάδες που θα περάσουν!

 

 

3ο ΣΕΝΑΡΙΟ

Ήττα του ΟΦΗ από τον Απόλλωνα με δύο γκολ διαφορά και πάνω (π.χ. 0-2, 1-3) τότε περνούν ο Πλατανιάς και ο Απόλλων λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων και μένει έξω ο ΟΦΗ. Για παράδειγμα αν ο ΟΦΗ ηττηθεί 0-2, τότε όλες οι ομάδες θα έχουν 6 βαθμούς και ο συντελεστής στα γκολ θα είναι: Απόλλων 5-1 (+4), Πλατανιάς 4-1 (+3) και ΟΦΗ 4-2 (+2). Άρα σε αυτή την περίπτωση μένει έξω ο ΟΦΗ.

 

 

4ο ΣΕΝΑΡΙΟ

Το 4ο σενάριο είναι και το πιο ιδιαίτερο, αφού αν ο αγώνας ΟΦΗ-Απόλλωνα κριθεί με διαφορά ενός γκολ υπέρ του Απόλλωνα αλλά έχοντας σκοράρει και οι δύο ομάδες (πχ. 1-2, 2-3, 3-4), τότε θα περάσουν και οι δύο και θα μείνει εκτός Κυπέλλου ο Πλατανιάς!  Για παράδειγμα ο αγώνας ΟΦΗ-Απόλλων ολοκληρώνεται με σκορ 1-2. Πάλι όλες οι ομάδες έχουν 6 βαθμούς και ο συντελεστής στα γκολ θα είναι: ΟΦΗ 5-2, Απόλλων 5-2, Πλατανιάς 4-1. Όλες οι ομάδες έχουν +3 στα γκολ αλλά ΟΦΗ και Απόλλων έχουν επίθεση 5 γκολ και ο Πλατανιάς 4. Άρα σύμφωνα με την παρ.9 στο άρθρο 20 του ΚΑΠ, προκρίνονται ΟΦΗ και Απόλλωνας!

Επιμέλεια: Μανόλης Βαρδαλαχάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News