default-image

Μακελειό Πρ. Ηλία: Ποιοί κατέθεσαν, πότε συνεχίζεται η δίκη

Κρήτη
Μακελειό Πρ. Ηλία: Ποιοί κατέθεσαν, πότε συνεχίζεται η δίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη -σε δεύτερο βαθμό - για το διπλό μακελειό, που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2012 στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου. Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης με την κατάθεση μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Συγκεκριμένα, σήμερα κατέθεσαν τρεις μάρτυρες: Πρόκειται για έναν αστυνομικό και δύο Προφητηλιανούς που το μοιραίο βράδυ κάθονταν σε καφενεία στην πλατεία του χωριού, όπου που βρίσκεται και το κρεοπωλείο του βασικού κατηγορούμενου.

Ο αστυνομικός που κατέθεσε, αναφέρθηκε στο πιστόλι που βρέθηκε έξω από το κρεοπωλείο του βασικού κατηγορούμενου.

Ειδικότερα, ο εν λόγω μάρτυρας είπε ότι ο ίδιος μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό του, πήγαν στον Προφήτη Ηλία, την επομένη του φονικού. Σύμφωνα με τον αστυνομικό, βρήκαν τον ιδιοκτήτη του καφενείου, όπου καθόταν ο αδικοχαμένος Σταυρουλάκης και ο οποίος είχε καταθέσει ως μάρτυρας σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Κατέθεσε ότι ζήτησαν από τον καφετζή να μεταβούν στην Αστυνομική Διεύθυνση για να καταθέσει για την υπόθεση και αυτός τους ακολούθησε. Σύμφωνα με τον αστυνομικό, ο καφετζής δεν είπε κάτι -από μόνος του- για το πιστόλι που είχε μαζέψει το προηγούμενο βράδυ και το οποίο είχε αφήσει στο κατάστημά του.

Ειδικότερα, ο καφετζής φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι μάζεψε ο ίδιος το πιστόλι και το άφησε στο καφενείο, αφού πρώτα είχαν φτάσει στο Ηράκλειο και αφού ερωτήθηκε σχετικά από την Αστυνομία. Σύμφωνα με τον αστυνομικό, ο καφετζής τους είπε αμέσως ότι είχε το πιστόλι στο καφενείο κι έτσι επέστρεψαν μαζί στον Προφήτη Ηλία και το καφενείο για να πάρουν μαζί τους το επίμαχο όπλο και να το προσκομίσουν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Μετά τον συγκεκριμένο αστυνομικό, ήταν η σειρά του προέδρου του Συλλόγου κατά της βίας, οπλοκατοχής και οπλοχρησίας του Προφήτη Ηλία, αλλά και προέδρου της τοπικής κοινότητας του Προφήτη Ηλία, Νίκου Μαρτιμιανάκη, να καταθέσει ενώπιον της Έδρας.

Ο Μαρτιμιανάκης, γαμπρός του οποίου ήταν ο αδικοχαμένος Μανόλης Σταυρουλάκης, κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι καθόταν στο ίδιο καφενείο με τον 64χρονο θανόντα, αλλά σε διαφορετική παρέα. Όπως κατέθεσε, το επίμαχο βράδυ, είχε σηκωθεί για να φύγει, όταν άκουσε τρεις πυροβολισμούς από καραμπίνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, γύρισε πίσω και είδε τον 57χρονο κρεοπώλη να φεύγει από το σημείο και τον Πρίαμο Ξυδάκη να κείτεται στο έδαφος.

Εξάλλου, σήμερα κατέθεσε ως μάρτυρας του κατηγορητηρίου ένα ακόμη άτομο, πρώτος ξάδερφος του Πρίαμου Ξυδάκη. Ο εν λόγω μάρτυρας καθόταν σε άλλο καφενείο στην πλατεία. Όπως κατέθεσε, άκουσε -και αυτός- τρεις πυροβολισμούς από καραμπίνα. Εξάλλου, υποστήριξε ότι είδε τον Ξυδάκη να κείτεται στο έδαφος, χωρίς ωστόσο να δει κάποιο όπλο. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ήταν το άτομο το οποίο πήγε μαζί με τον καφετζή πάνω από τον Πρίαμο που ψυχορραγούσε.

Σημειώνεται, πάντως, ότι και σήμερα δεν έλειψαν οι εντάσεις: Η πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων αμφισβήτησε ευθέως την παρουσία των δύο τελευταίων μαρτύρων κατηγορίας στο σημείο. Αυτό προκάλεσε, όπως είναι εύλογο, την αντίδραση των συγκεκριμένων μαρτύρων. Εξάλλου, για ακόμη μια φορά, δεν έλειψαν στη δίκη οι εντάσεις και οι αντεγκλήσεις μεταξύ υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Η σημερινή συνεδρίαση διακόπηκε περίπου στις 3.30 το μεσημέρι και όπως ανακοινώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης, θα συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News