Ειδήσεις

Προβλήματα στο ύψος της Χαρακιανής λόγω κατολίσθησης

Βράχια στο οδόστρωμα και ισχυρή βροχόπτωση στην εθνική στο ύψος της Παναγίας Χαρακιανής

Τεράστιος είναι ο κίνδυνος για τους οδηγούς που κινούνται στην εθνική οδό Ηρακλείου- Ρεθύμνου στο ύψος της Παναγίας Χαρακιανής.

Ο δρόμος αρχικά έκλεισε καθώς είχαν πέσει βράχια στο οδόστρωμα και σε συνδυασμό με την ισχυρή βροχόπτωση, η κίνηση στο δρόμο καθίσταται εξαιρετικά επικίνδυνη.

Για ακρετή ώρα οι οδηγοί ακινητοποιήθηκαν στο δρόμο και η κυκλοφορία γινόταν μετ'εμποδίων.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ "ΕΦΕΡΕ" ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Σε επιφυλακή βρισκόταν από την πρώτη στιγμή η Τροχαία ΒΟΑΚ και η αστυνομία για να διασφαλιστεί η ομαλή κίνηση στο οδικό δίκτυο παρά τα εμπόδια.

Δείτε video από το σημείο που έκλεισε ο δρόμος

Τα επικίνδυνα σημεία

-Κίνδυνος βραχοπτώσεων στο οδικό τμήμα «Παλέ - Κάνεβος - Σελλιά - Ροδάκινο - Όρια με νομό Χανίων»

-Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι  στην επαρχιακή  οδό  4 «Παλέ - Κάνεβος - Σελλιά - Ροδάκινο - Όρια με νομό Χανίων» μετά το φαράγγι Κοτσιφού δίπλα στην εκκλησία Αγίου Νικολάου υπάρχει κίνδυνος από πτώσεις βράχων και πετρών.

-Παρακαλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί και πεζοί να αποφεύγουν τη στάση ή να παραμένουν στο χώρο για να μην υπάρξει κίνδυνος ατυχήματος

-Στο χώρο έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί περίφραξη για λόγους προστασίας, την  οποία κάποιοι απομακρύνουν.

-Στο σημείο θα τοποθετηθεί πινακίδα σήμανσης πτώσης βράχων μέχρι την κατά το δυνατόν αντιμετώπιση του προβλήματος των βραχοπτώσεων.

-Επικίνδυνο και το τμήμα της Επαρχιακής Οδού «Μυριοκέφαλα-Ορια Νομού (Καλλικράτης)» και σε μήκος δύο χιλιομέτρων, από την Χιλιομετρική Θέση Χ.Θ. 1.100 ( +-0.00 από την Πλατεία Μυριοκεφάλων) έως την Χ.Θ. 3.100 μ. προς τα όρια του Νομού και το χωριό Καλλικράτης, για λόγους ασφαλείας λόγω συνεχών βραχοπτώσεων.

Σχόλια