default-image

Ο Δαίδαλος έφερε "κατακλυσμό" με εγκλωβισμούς & πλημμύρες

Κρήτη
Ο Δαίδαλος έφερε "κατακλυσμό" με εγκλωβισμούς & πλημμύρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκλωβισμούς οδηγών, κλείσιμο δρόμων , πλημμυρισμένα σπίτια και ρέματα που ξεχείλισαν έφερε η έντονη καταιγίδα στα Χανιά. Σε κάποια σημεία η στάθμη του νερού έφτανε το ένα μέτρο.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν αποτυπώνουν το πλημμυρισμένο τοπίο ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες.Πρόκειται για τη χειρότερη κακοκαιρία από το 2001 όπως σχολιάζουν πολλοί.  

Όπως έγινε γνωστό συνολικά μέχρι το μεσημέρι, είχαν υπάρξει 130 συμβάντα για αντλήσεις υδάτων, με 6 απεγκλωβισμούς ατόμων μέσα από οχήματα και με τη συνδρομη 18 συνεργείων με 50 άτομων της πυροσβεστικής υπηρεσίας να ενεργούν και να προσπαθούν όπως μπορούν και με τα μέσα που διαθέτουν, να βοήθήσουν ανθρώπους που χρεειάζονταν βοήθεια εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή.

Δείτε το βίντεο:

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται μεταξύ των περιοχών Αγίας Μαρίνας Χανίων και αεροδρόμιου του Μάλεμε.Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε κλησεις για τρεις απεγλωβισμούς ανθρώπων αλλά οι διασώστες χρειάστηκε να επέμβουν μόνο σε μία, στο Μάλεμε.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΙΑΝΗΣ

Εγκλωβίστηκε μητέρα με το παιδί της

Η καταρρακτώδης βροχή καταγράφεται στα Χανιά όπου όπως προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα.

Στο Μάλεμε μια μητέρα εγκλωβίστηκε με το ανήλικο παιδί της μέσα στο ΙΧ που οδηγούσε και χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική. Συνολικά 50 πυροσβέστες με δεκαέξι συνεργεία βρέθηκαν από το πρωί στους δρόμους επεμβαίνοντας σε περιπτώσεις ακινητοποίησης οχημάτων.  

Τελικά με τη συνδρομή κι άλλλων οδηγών βγήκε από το αυτοκίνητό του, πριν φτάσει η πυροσβεστική υπηρεσία. Μεγάλα προβλήματα καταγράφηκαν στην κίνηση των αυτοκινήτων.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΕΚΓΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΟΔΗΓΟΣ

Έκλεισαν ρεύματα κυκλοφορίας

Στο οδικό δίκτυο  Χανίων- Κισάμου στο ύψος του Πλατανιά το πρωί έκλεισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας από Κίσαμο προς Χανιά λόγω ορμητικού χειμάρρου και καταπτώσεων βράχων.Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας .

Και από τον Πλατανιά έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αγία Μαρίνα στην παλαιά εθνική οδό,καθώς η στάθμη του νερού έφτανε το ένα μέτρο.  

Προβλήματα καταγράφονται λόγω της καταιγίδας και της έντονης βροχόπτωσης σε όλη την πόλη και η πυροσβεστική έχει ήδη δεχτεί 30-40 κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Σε κάποιες περιπτώσεις ΙΧ ακινητοποιήθηκαν λόγω της βροχής, ρέματα έχουν ξεχειλίσει ενώ προβλήματα υπάρχουν στο δρόμο από Μουρνιές προς την έξοδο για εθνική.

Για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων σε επιφυλακή έχει τεθεί το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου Χανίων, του δήμου Πλατανιά και της αντιπεριφέρειας. Λόγω της έκτασης των καταστροφών και υπό τον φόβο επιδείνωσης της κατάστασης ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο.

Με ανακοίνωση της η αντιπεριφέρεια  Χανίων καλεί τους πολίτες να μην κυκλοφορούν στην εθνική οδό καθώς και στην παλαιά εθνική οδό από το Πανόραμα μέχρι το Κολυμπάρι.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News