default-image

Πέφτει η αυλαία στον «Μουσικό Οκτώβρη» με Ν. Καββαδία

Πολιτισμός
Πέφτει η αυλαία στον «Μουσικό Οκτώβρη» με Ν. Καββαδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον καλύτερο τρόπο πέφτει η αυλαία του «Μουσικού Οκτώβρη», της μουσικής τριλογίας που διοργάνωσε ο Όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV, το βράδυ της Τετάρτης με τον «ποιητή των μακρυσμένων θαλασσών και των γαλάζιων πόντων», Νίκο Καββαδία.

Επί τρεις ημέρες ο «Μουσικός Οκτώβρης», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, προσέφερε βραδιές πολιτισμού, γεμάτες μουσική, συγκίνηση και θάλασσες συναισθημάτων.

Η βραδιά αφιερωμένη στο μεγάλο ποιητή, Νίκο Καββαδία. Ο τίτλος της εκδήλωσης «Στις γραμμές των οριζόντων».

Το κοινό ανταποκρίθηκε για άλλη μία φορά στο κάλεσμα της KΡΗΤΗ TV γεμίζοντας ασφυκτικά το "Αστόρια", ακούγοντας μεγάλα τραγούδια που έγραψαν σε στίχους του "Μαραμπού" ο Θάνος Μικρούτσικος, η Μαρίζα Κωχ, οι αδελφοί Κατσιμίχα, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και οι "Ξέμπαρκοι".

«Πραγματικά η προσέλευση του κόσμου και σήμερα (σ.σ. χθες) είναι απίστευτη. Η όλη διοργάνωση του ομίλου της ΚΡΗΤΗ TV και τις τρεις ημέρες ήταν εκπληκτική και είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ για να τραγουδήσω για τον ποιητή της θάλασσας, Νίκο Καββαδία», τόνισε λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο τραγουδιστής Μάνος Παπαδάκης.

Για ένα στοίχημα που κερδήθηκε αρκεί βέβαια να έχει και συνέχεια έκανε λόγο ο δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV Γιώργος Σαχίνης, μιλώντας για την πολιτιστική πρωτοβουλία του Ομίλου. «Απόψε κλείνει με επιτυχία μια σημαντική πολιτιστική πρόταση, αρκεί να έχει και συνέχεια. Θέλω να υπενθυμίσω πως 27 χρόνια η ΚΡΗΤΗ TV, η "Νέα Κρήτη", το neakriti.gr και το ράδιο 9.84 κινείται μέσα σε αυτό το ρεύμα που λέγεται "Πολιτισμός"! Αρκεί απλά να σκεφτεί κανείς πως 27 χρόνια ο όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV καταγράφει στα χωριά της Κρήτης, ήθη, έθιμα και παραδόσεις. Κάτι που θα έχει και συνέχεια».

Εκτός από τον Μάνο Παπαδάκη τραγούδησαν χθες οι, Γιάννης Κασσωτάκης, Αμάντα Κριτσωτάκη και Γιώργος Κριτσωτάκης. Την εκδήλωση προλόγισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης, ενώ βιογραφικά στοιχεία παρέθεσε η Ιωάννα Μαλέσκου. Στη μουσική διεύθυνση ήταν ο Κώστας Παπαδάκης, σολίστ στο βιολί είναι ο Μιχάλης Σπυριδάκης, ενώ η οργανωτική επιμέλεια ήταν του Γιώργου Χυντηράκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News