Ειδήσεις

Η Ι. Καρυστιάνη στο «Καλό Μεσημέρι» για τον Κρητικό ήρωα

Πρεμιέρα κάνει αύριο η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη το «Τελευταίο σημείωμα» και η σεναριογράφος Ιωάννα Καρυστιάνη μιλά στο Καλό Μεσημέρι.

Τέσσερα χρόνια μετά την «Μικρά Αγγλία», ο Παντελής Βούλγαρης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με τη νέα ταινία του, η οποία κάνει πρεμιέρα αύριο, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, το «Τελευταίο σημείωμα».

Μια ταινία λιτή και εξαιρετικά συγκινητική, άρτια δομημένη, που δημιουργήθηκε με σεβασμό. Μια ταινία, η οποία, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της, ο Παντελής Βούλγαρης και η Ιωάννα Καρυστιάνη, δε διδάσκει ιστορία, αλλά σε κάνει να... αισθάνεσαι.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ" ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Η ταινία πραγματεύεται την αληθινή ιστορία του Κρητικού αγωνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος κατά την περίοδο της Κατοχής θα μπορούσε να γλιτώσει από το εκτελεστικό απόσπασμα, αλλά λόγω της μεγαλοψυχίας και της Κρητικής ψυχής του, απάντησε στον Γερμανό που του έκανε την πρόταση «αυτό που μου προτείνεις είναι ατιμωτικό».

Το σενάριο της ταινίας ανήκει στη σύζυγο του Παντελή Βούλγαρη και Κρητικιά συγγραφέα, Ιωάννα Καρυστιάνη, η οποία αποκάλυψε στην εκπομπή "Καλό Μεσημέρι" λεπτομέρειες για το παρασκήνιο της ταινίας.

Δείτε το βίντεο:

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Σχόλια