default-image

Μητσοτάκης: Η έξοδος από τα μνημόνια είναι άδειο κοστούμι

Ελλάδα
Μητσοτάκης: Η έξοδος από τα μνημόνια είναι άδειο κοστούμι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κοινωνία απαιτεί να γίνει η Ελλάδα μία κανονική χώρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του και την οπτική του για το που βαδίζει η χώρα.

«Οι πολίτες ζητούν πολιτική αλλαγή και θέλουν να φύγει το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» υπογράμμισε χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό του ψεύδους που προπαγανδίζει νέους μύθους περί πρωτογενούς πλεονάσματος.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε αναλυτικά στο γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει κανονική χώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εστιάζοντας στο ότι το «το κράτος χρωστάει στους πολίτες πάνω από 6 δις ευρώ», ενώ αναφέρθηκε και στα φαινόμενα ανομίας λέγοντας πως «γίνεται πάρτυ με μολότοφ» και «τα πανεπιστήμια είναι θερμοκοιτίδες βίας».

«Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ. Μετατρέπουν σε λιτότητα την ανικανότητα τους να κυβερνήσουν και η αναπτυξιακή απόσταση από τις υπόλοιπες χώρες μεγαλώνει» είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας πως «έχουμε τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη» και «ο κ. Τσίπρας κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους».

Όσον αφορά τα μνημόνια ο κ. Μητσοτάκης είπε πως είναι μύθος πως η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας δέσμευσε την χώρα σε πολύ υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια».

Κριτική για πλεόνασμα

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική και για το υπερπλεόνασμα το οποίο χαρακτήρισε «αποτυχία της κυβέρνησης αυτής» εξηγώντας πως «κανείς δεν μας υποχρεώνει να έχουμε μεγαλύτερο πλεόνασμα πέραν αυτού που μας υποχρεώνουν τα αχρείαστα Μνημόνια Τσίπρα. Στόχος κάθε κυβέρνησης πρέπει να είναι ο περιορισμός των πλεονασμάτων».

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα χαρακτήρισε θράσος την υπόσχεση για κοινωνικό μέρισμα ενώ 300.000 περιμένουν τις συντάξεις τους.

«Έχουν νομοθετήσει μέτρα 15 δισ. ευρώ και πανηγυρίζουν για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν το 1/10 δηλαδή 1,5 δισ. ευρώ» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αντιπρότεινε δε το υπερπλεόνασμα να δοθεί ως εφάπαξ βοήθημα στους μακροχρόνια ανέργους του ΟΑΕΔ και να δοθεί μία έκπτωση σε όσους κατέβαλαν ΕΝΦΙΑ.

«Κάτω από τον πήχυ στις ΗΠΑ»

Εντονη κριτική έκανε ο κ. Μητσοτάκης για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Τονίζοντας πως η αναβάθμιση των F16 είναι απαραίτητη, σημείωσε πως ο τρόπος της συμφωνίας γεννά πολλά ερωτήματα.

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία απόφαση που δεν λαμβάνετε σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας».

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να ψηφίζουν οι Ελληνες ομογενείς στις εκλογές. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει το ελληνικό κράτος για αυτούς τους ανθρώπους.

Κλείνοντας σημείωσε πως τελικά ο κ. Τσίπρας πέρασε κάτω από τον πήχυ όσον αφορά τους στόχους του ταξιδιού στις ΗΠΑ.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News