Ειδήσεις

Πού μπορείτε να αφήσετε τα καπάκια που μαζεύετε;

Η πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι  σχετικά με τα καπάκια μπουκαλιών, έγινε κινητήριος δύναμη για το Δήμο Ηρακλείου ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ομάδας και έτσι η πόλη γέμισε με ειδικούς πλαστικούς κάδους συγκέντρωσης για καπάκια μπουκαλιών.

Εδώ και τρία χρόνια οι πρωτοβουλία των ΑΤΑΧΤΩΝ για τα καπάκια εξελίσσεται με επιτυχία και το ενδιαφέρον του κόσμου παραμένει αμείωτο. Οι πολίτες έχουν σταματήσει πλέον να… πετούν στα σκουπίδια τα πώματα μπουκαλιών. Τα μαζεύουν σε μία άκρη και τα χαρίζουν για καλό σκοπό.

Τα σημεία που τοποθετήθηκαν πιλοτικά οι πρώτοι 4 κάδοι των 120 lt με το ειδικό στόμιο, είναι τα εξής:

• Έξω από την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη (στη γωνία με την οδό Δαιδάλου)

• Στην οδό Αγίου Τίτου (πίσω από το Δημαρχείο)

• Στην οδό 25ης Αυγούστου (λίγο πριν και λίγο μετά από την Τράπεζα της Ελλάδας)

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση

«Τα πρώτα αποτελέσματα της συλλογής είδαν από κοντά ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης και ο υπεύθυνος της εθελοντικής ομάδας Σαράντης Σιμάκης. Αμφότεροι τόνισαν ότι βασικό κριτήριο για την επιτυχία του προγράμματος, είναι να υπάρξει σεβασμός στην προσπάθεια από τους πολίτες και να ΜΗΝ πετούν σε αυτούς τους κάδους άλλα απορρίμματα (οργανικά ή ανακύκλωσης), παρά μόνο πλαστικά πώματα από κατάλληλα μπουκάλια.

Αξίζει να τονιστεί πως όλα τα έσοδα από την διάθεση των καπακιών για ανακύκλωση, διατίθενται από την εθελοντική ομάδα για την ενίσχυση συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη».

Ωστόσο, για ποσότητες άνω των 5 κιλών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην εθελοντική ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι μέσω τηλεφώνου (6940156407) ή στη σελίδα τους στο facebook (ataxtoi), καθώς οι νέοι πιλοτικοί κάδοι χρησιμεύουν για μικροποσότητες.

Σχόλια