Ειδήσεις

"Καμπάνα" 32 ετών στον πατέρα που βίαζε την ανήλικη κόρη του

Στη φυλακή οδηγείται ένας Κρητικός από την ενδοχώρα του ν. Ηρακλείου, ο οποίος φέρεται να βίαζε την ανήλικη κόρη του, πριν μερικά χρόνια

Στη φυλακή οδηγείται ένας Κρητικός από την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, ο οποίος φέρεται να βίαζε την ανήλικη κόρη του, πριν από μερικά χρόνια.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, το οποίο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 32 ετών. Σημειώνεται, πάντως, ότι από τα 32 χρόνια, εκτιτέα ποινή κάθειρξης είναι τα 25 έτη.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από περίπου δύο χρόνια: Το 2015, μια ντόπια φοιτήτρια κατήγγειλε στις Αρχές ότι τη βίαζε ο πατέρας της. Σύμφωνα με την καταγγελία, μάλιστα, ο κατηγορούμενος ξεκίνησε την αρρωστημένη του δράση όταν η κόρη του ήταν 11 ετών, το 2008. Η τελευταία βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει τον πατέρα της, αφού ενηλικιώθηκε.

Ο κατηγορούμενος κάθισε το πρωί στο εδώλιο κατηγορούμενος για βιασμό, αποπλάνηση και αιμομιξία. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, επιβάλλοντάς του για τις τρεις αυτές πράξεις, κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 32 ετών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο καταδικασθείς πλέον πατέρας άσκησε έφεση εναντίον της απόφασης του Δικαστηρίου.

Σχόλια