Ειδήσεις

Ήχοι από μελωδίες κορυφαίων συνθετών στο «Αστόρια» (pics)

«Ο κύκλος των μελοποιημένων ποιητών» απόψε στο «Αστόρια»

Με τον κύκλο των μελοποιημένων ποιητών συνεχίζεται απόψε στο κινηματοθέατρο «Αστόρια», ο Μουσικός Οκτώβρης. Πρόκειται για τη μουσική τριλογία που διοργανώνει με δωρεάν είσοδο για το κοινό ο Όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV.

Την αίθουσα του κινηματοθέατρου «Αστόρια», που γέμισε και σήμερα ασφυκτικά, πλημμύρισαν ήχοι από μελωδίες κορυφαίων συνθετών που εμπνεύστηκαν από στοίχους σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.

Παρούσα στην εκδήλωση, που κάνει και την αφήγηση, η δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV Ανδριανή Αγγελιδάκη, η οποία δήλωσε: «Είναι ευχάριστο ότι βρισκόμαστε σε ένα κατάμεστο θέατρο. Ο κόσμος της πόλης αγαπά τις εκδηλώσεις αυτές. Αυτή η δουλειά έγινε για να παρουσιαστεί στο Ηρακλειώτικο κοινό. Δεν ήταν κάτι έτοιμο. Εξ αρχής δημιουργήθηκε για να παράξει πολιτισμό».

Το κοινό είχε σήμερα την ευκαιρία να ακούσει ποιήματα του Ελύτη, του Σεφέρη, του Ρίτσου, του Βάρναλη, του Αναγνωστάκη, του Καββαδία, του Καρυωτάκη, του Χριστοδούλου, του Ελευθερίου και άλλων σημαντικών μας ποιητών, που έγιναν τραγούδια από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Χρήστο Λεοντή και τον Μάνο Λοΐζο.

Τραγουδούν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Γεωργία Φραγκιαδάκη, Βάλια Ειρηναίου, Ειρήνη Σακκαλή και Γιώργος Χυντηράκης. Στην απαγγελία θα είναι ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Πέτρος Μαυροματίδης.

Στην αφήγηση η δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV, Ανδριανή Αγγελιδάκη.

Προλογίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στη μουσική διεύθυνση ο Κώστας Παπαδάκης. Σολίστ στο μπουζούκι θα είναι ο Μιχάλης Γιατράκης. Η οργανωτική επιμέλεια είναι του Γιώργου Χυντηράκη.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια