default-image

Tour operators από τη Μ. Ανατολή "ψηφίζουν" Κρήτη

Κρήτη
Tour operators από τη Μ. Ανατολή "ψηφίζουν" Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουριστικοί πράκτορες από χώρες της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού κόσμου βρίσκονται στο Ρέθυμνο για έναρξη συνεργασίας ακόμη και τον προσεχή Μάρτιο με πτήσεις τσάρτερ τρεις φορές την εβδομάδα.

Το ζήτημα της VISA είναι ακανθώδες λόγω των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, όμως σε πολιτισμικό επίπεδο υπάρχει ζήτηση για την Κρήτη ως ένας φιλικός και ασφαλής προορισμός για οικογένειες υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

Κατενθουσιασμένοι με την Κρήτη δηλώνουν tour operators από αραβικές χώρες και τη μέση ανατολή οι οποίοι έκλεισαν τις πρώτες συμφωνίες με επιχειρήσεις του Ρεθύμνου.

Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για πιο «περιπετειώδεις» διακοπές στα άκρα της σεζόν με στόχο τον πολιτισμό στις όμορφες πόλεις και την ενδοχώρα της Κρήτης. Ήδη υπάρχει χειμερινό τουριστικό ρεύμα από αυτές τις χώρες σε μέρη της Ελλάδας, όμως θεωρούν την Κρήτη το νέο τους διαμάντι στον τουρισμό.

«Έχετε τα πάντα ως προορισμός»

Ο τουριστικός πράκτορας, Χαμάντ αλ Χασούν, δήλωσε ότι: «Υπάρχει ενδιαφέρον για όλες τις εποχές και μπορούμε να επιλέξουμε, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, ίσως και Ρόδο, η Μύκονος το χειμώνα είναι εκτός και η Σαντορίνη ακατάλληλη».

Ο Αφάρ Φαρίν, επίσης τουριστικός πράκτορας δήλωσε: «Έχετε τα πάντα ως προορισμός, δεν βρήκα το παραμικρό να υπολείπεται. Ευκαιρίες για ψώνια, ιστορικά μέρη, ξενοδοχειακά θέρετρα, έχετε τα πάντα!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη τον προσεχή Μάρτη θα επισκεφθούν την Κρήτη τουρίστες από τη μέση ανατολή για να εορτάσουν την έλευση για αυτούς, του νέου έτους, με την επιθυμία να περάσουν όμορφα στην Κρήτη για να έχουν μια όμορφη χρονιά. Ρισκάρουν τις 3 απευθείας πτήσεις τσάρτερ προς Κρήτη τον Μάρτη, ευελπιστώντας ότι θα πληρωθούν παρά τα προβλήματα στην έκδοση VISA.

Οικογένειες σύσσωμες και πολυπληθείς, από εγγόνια μέχρι παππούδες θα έρθουν για διακοπές στην Κρήτη, ζητώντας ανέσεις και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, ενώ σημαντική ζήτηση καταγράφεται και για πακέτα διακοπών νεονύμφων.

Πρόκειται για χώρες μεγάλου πληθυσμού και που σε αρκετές περιπτώσεις είχαν αποστερηθεί τα ταξίδια. Με την υπόλοιπη Ευρώπη να μην είναι φιλόξενη προς αυτούς, η Ελλάδα και ιδίως η Κρήτη, φαντάζει ως ο ιδανικός προορισμός για διακοπές, αρκεί να βρεθεί λύση με τη VISA σε χώρες εκτός Σένγκεν.

Στην εκδήλωση έδωσαν το "παρών" ο σύλλογος ξενοδόχων Ρεθύμνου δια του προέδρου, Μανώλη Τσακαλάκη, ο σύνδεσμος τουριστικών πρακτόρων δια του προέδρου Στράτου Μπερέτη και η επιτροπή τουρισμού του δήμου Ρεθύμνου με επικεφαλής την Πέπη Μπιρλιράκη, όπως και επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τουρισμού.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News