Ειδήσεις

Με ένα… «μηδέν» αποχαιρέτησαν το Σόιμπλε

Με έναν ιδιαίτερο και ευφάνταστο τρόπο αποχαιρέτησαν οι εργαζόμενοι στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τον επί οκτώ χρόνια προϊστάμενό τους,  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το δώρο που του έκαναν, ξεφεύγει από τα τετριμμένα και σχετίζεται με τα επιτεύγματά του στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Σχεδόν 400 εργαζόμενοι και συνεργάτες του, ντυμένοι στα μαύρα, σχημάτισαν ένα μεγάλο ανθρώπινο «μηδέν», θέλοντας να τιμήσουν με αυτόν τον τρόπο το επίτευγμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ισοσκελίσει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Ο Σόιμπλε, που ως γνωστόν αναλαμβάνει πρόεδρος της γερμανικής Βουλής, κατάφερε να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό για πρώτη φορά το 2014 και συνέχισε το σερί έως σήμερα, κάποιες χρονιές παρουσιάζοντας και πλεόνασμα.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών στο Τwitter, με το σχόλιο «Αντίο κύριε υπουργέ. Οι συνάδελφοί σου στο υπουργείο Οικονομικών».

Εκλέγεται σήμερα πρόεδρος της γερμανικής Βουλής ο Σόιμπλε

Έναν μήνα ακριβώς μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, στις 12 ώρα Ελλάδος, συνήλθε για πρώτη φορά η γερμανική Βουλή για να συσταθεί σε σώμα.

H διαδικασία της ψηφοφορίας βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη. Για την εκλογή του Σόιμπλε απαιτούνται 355 ψήφοι έναντι 709 και αναμένεται να αναδειχθεί 19ος πρόεδρος της Bundestag με ευρεία πλειοψηφία.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια