default-image

Η Κατερίνα Λέχου στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας - photos

Η Κατερίνα Λέχου στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας - photos

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πιεονγκτσάνγκ 2018» πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 24 Οκτωβρίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου ως πρωθιέρεια κρατά την Ολυμπιακή Φλόγα κατά τη διάρκεια της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στην Αρχαία Ολυμπία.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o φωτογράφος Άρης Μεσσήνης:

Το Ολυμπιακό Φως "γεννήθηκε" στο ναό της Ήρας, απευθείας από τις ακτίνες του ήλιου, με παρόντες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό της Νοτίου Κορέας Nak-Yon Lee, τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής "PyeongChang 2018" και σύσσωμη τη νέα Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με τον πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο.

Ο 24χρονος αθλητής του δρόμου αντοχής και του δίαθλου, Απόστολος Αγγέλης, ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην  τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

"Είναι μεγάλη τιμή για μένα η επιλογή μου ως πρώτου λαμπαδηδρόμου των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018. Πρόκειται πραγματικά για μια μοναδική στιγμή που αναμένω με μεγάλη αγωνία. Νιώθω πραγματικά πολύ υπερήφανος και με μοναδικά συναισθήματα χαράς στην ψυχή μου", δήλωσε ο Απόστολος Αγγέλης.

Μετά το πέρας της επταήμερης λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους, το Ολυμπιακό Φως θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Νότιας Κορέας, στις 31 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Το βιογραφικό του Απόστολου Αγγέλη

Ο Απόστολος Αγγέλης γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1993 στα Ιωάννινα. Είναι αθλητής των δρόμων αντοχής και του διάθλου. Έχει ύψος 1.84 και βάρος 76κ. Ανήκει στον ΕΟΣ Μετσόβου, έναν σύλλογο με μεγάλη παράδοση στα χειμερινά σπορ στην Ελλάδα.

Είναι πρωταθλητής επί σειρά ετών σε όλες τις κατηγορίες και έχει αναδειχθεί βαλκανιονίκης. Μιλάει αγγλικά και σαν χόμπι έχει το μπάσκετ και τη μουσική.

Το 2014 μετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Έχει ήδη πετύχει τη πρόκρισή του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της PyeongChang και ετοιμάζεται για τη δεύτερη συμμετοχή του στο θεσμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News