default-image

Οι Κρητικοί και τα αναδρομικά της Βουλής

Περίεργα
Οι Κρητικοί και τα αναδρομικά της Βουλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Σάλος" έχει προκληθεί στον πολιτικό χώρο με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρει ότι 117 πρώην και νυν βουλευτές, βασιζόμενοι στο νόμο Κατρούγκαλου, διεκδικούν αναδρομικά βάσει της διάταξης για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Το θέμα είχε ξεκινήσει από την απόφαση του Μισθοδικείου το 2006 και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στις 12 Δεκεμβρίου 2011 είχε παρουσιαστεί από τη "Νέα Κρήτη" ως πρωτοσέλιδο. Τότε αναφερόταν ότι υπήρχαν μεταξύ των διεκδικητών και 5 Κρητικοί, ονοματίζοντας τους κυρίους Εμμ. Λουκάκη (ΠΑΣΟΚ), Ι. Σουλαδάκη (ΠΑΣΟΚ), Γιάννη Κεφαλογιάννη - τον πρεσβύτερο - (Ν.Δ.), Γιάννη Πλακιωτάκη (Ν.Δ.) και Γιώργο Δεικτάκη (Ν.Δ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

 Ακαριαία είχαν αντιδράσει οι Κεφαλογιάννηδες, ο Πλακιωτάκης και ο Δεικτάκης με δηλώσεις και επιστολές που δημοσιεύτηκαν στο φύλλο της εφημερίδας μας στις 13 Δεκεμβρίου 2011, δηλώνοντας ότι δε διεκδικούν. Τόσο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης όσο και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης είχαν δηλώσει ότι δεν είχαν καταθέσει ποτέ αίτηση διεκδίκησης αναδρομικών, αν και στη λίστα που κυκλοφορούσε και τότε και τώρα αναφερόταν ένα αόριστο «Κεφαλογιάννης», χωρίς να ξέρει κανένας ποιος!

 Ο Δεικτάκης τότε είχε αποστείλει στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή, αναφέροντας ότι όχι μόνο δε διεκδικεί, αλλά κι αν ακόμη οι συνάδελφοί του κερδίσουν, εκείνος αποποιείται και θα επιστρέψει τα λεφτά στο κράτος, ενώ ο Γιάννης Πλακιωτάκης είχε δηλώσει ότι είχε παραιτηθεί κάθε αξίωσης. Μετά το σάλο των τελευταίων ημερών, ο εν ενεργεία βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης επικαιροποίησε με νεότερη δήλωσή του χθες την από 2012 τοποθέτησή του, αναφέροντας ότι «με δήλωσή μου από το 2012 έχω παραιτηθεί κάθε δικαιώματος και διεκδίκησης που σχετίζεται με τις εν λόγω αναδρομικές αμοιβές».

Οι Γιάννης Κεφαλογιάννης και Εμμ. Λουκάκης έχουν αποβιώσει από το 2012, ενώ και η πλευρά Μανώλη Κεφαλογιάννη εμμένει στη θέση τής δήλωσης που είχε γίνει τότε, σύμφωνα και με ανάρτηση στα social media χθες από τον ευρωβουλευτή. Αναζητήσαμε και τον πρώην βουλευτή Γ. Δεικτάκη, όμως δεν απάντησε στο τηλέφωνο. Πάντως, οι διεκδικήσεις λέγεται ότι είναι πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Άλλοι κάνουν λόγο για 15 εκατ. ευρώ και πάνω, στο σύνολό τους. Τα κόμματα Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι καλούν τους βουλευτές τους να αποποιηθούν του δικαιώματός τους, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απείλησε και με έξοδο από τη Ν.Δ. όσων λάβουν τα αναδρομικά.

Λ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News