default-image

Πέθανε ο Σταύρος Βρέντζος - Θλίψη από το χαμό του

Κρήτη
Πέθανε ο Σταύρος Βρέντζος - Θλίψη από το χαμό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο Σταύρος Βρέντζος. Ο 71χρονος γιατρός Σταύρος Βρέντζος, από τη Γέννα Μονοφατσίου, με καταγωγή τα Ανώγεια, πέθανε χτυπημένος από καρκίνο με την αρρώστια να τον... έχει βρει τους τελευταίος 18 μήνες.

Ήταν παντρεμένος με την παιδίατρο νεογνολόγο του ΠΑΓΝΗ Χριστίνα Γιαννακοπούλου, ενώ με την ιδιότητα του γιατρού είχε βοηθήσει πολύ κόσμο πάντα στο πλευρό των αδύναμων και όλοι όσοι τον γνώριζαν αναφέρουν ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο μερακλή που του άρεσε η Κρητική μουσική και οι μαντινάδες.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στις 4 το απόγευμα όπου και θα βρίσκεται μισή ώρα νωρίτερα η σορός, ενώ θα υπάρξει και βιβλίο συλλυπητηρίων.

Θα ακολουθήσει η κηδεία στο χωριό όπου και γεννήθηκε ο Σταύρος Βρέντζος  στη Γέννα Μονοφατσίου.

Ήταν από το 1974 ενταγμένος στο ΠΑΣΟΚ και υπηρέτησε επάξια τον δημοκρατικό χώρο. Επί Σημίτη κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για μία τετραετία από το 2000-2004 αλλά  υπήρξαν και αρκετά δυσάρεστες στιγμές της ζωής του όταν τον κατηγόρησαν για την εποχή της δικτατορίας, παρουσιάζοντας τον, βασανιστή της χούντας . Γεγονός ωστόσο που του στοίχισε την εκλογή του στις βουλευτικές εκλογές του 2004.

Ωστόσο η δικαίωση, ήρθε χρόνια μετά...Το 2008, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, αφού δίκασε την αγωγή Βρέντζου κατά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, του τηλεοπτικού σταθμού Alter και των ανθρώπων που εμφανίζονταν ως καταγγέλλοντες, έκρινε ότι ο Στ. Βρέντζος ουδέποτε υπήρξε βασανιστής, ότι δεν υπήρξε βασανισμός ατόμων και ότι όλη η ιστορία ήταν κατασκευασμένη. Επιδίκασε, δε, αποζημίωση 700.000 ευρώ.

Ακολούθως, η πλευρά Τριανταφυλλόπουλου μετέφερε την υπόθεση στο Εφετείο Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι οι δικαστές στην Κρήτη ήταν... επηρεασμένοι. Το Εφετείο Πειραιά, ακολούθως επιβεβαίωσε την πρωτόδικη απόφαση, περιορίζοντας -όπως είθισται στο εφετείο- το ποσό της αποζημίωσης στα 350.000 ευρώ.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του εκφράζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από το Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. - Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη :

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σταύρου Βρέντζου.Ο Σταύρος Βρέντζος υπήρξε ένας επιτυχημένος επιστήμονας και αξιόλογος άνθρωπος με έντονη την θέληση για προσφορά.Υπηρέτησε την κοινωνία και τους πολίτες του Ηρακλείου, τόσο μέσα από την ενασχόλησή του με τα κοινά, όσο και μέσα από την μακροχρόνια προσφορά του ως γιατρός. Θα θυμόμαστε τον Σταύρο Βρέντζο για το ήθος και την αξιοπρέπειά του, χαρακτηριστικά που τον συνόδευαν μέχρι τις τελευταίες του στιγμές απέναντι στη μάχη με την επάρατο νόσο».

Συλληπητήρια επιστολή και από το Βουλευτή Ηρακλείου, ιατρό καρδιολογο, Γιάννη Μιχελογιάννακη :

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του συναδέλφου ιατρού Σταύρου Βρέντζου. Ο εκλιπών υπήρξε χαρισματική προσωπικότητα, με πολυσύνθετη προσφορά στην κοινωνία του Ηρακλείου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News