Ειδήσεις

Συναγερμός από πυρκαγιά στην ορεινή Ιεράπετρα

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, από φωτιά σε ορεινή περιοχή των κοινοτήτων Βασιλικής, Κ. Χωρίου και Καπιστρίου

Συναγερμός νωρίς το βράδυ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, καθώς κάτοικοι γύρω κοινοτήτων είδαν φωτιά να καίει ορεινή περιοχή μεταξύ των δημοτικών κοινοτήτων Βασιλικής, Κάτω Χωρίου και Καπιστρίου.

Η πυρκαγιά είναι αυτή τη στιγμή ανεξέλεγκτη κοντά στην Άσσαρη όπου καίγεται χορτολιβαδική και θαμνώδης έκταση, με τον άνεμο να είναι νοτιοδυτικός 3 Μποφόρ και να  οδηγεί το μέτωπο της φωτιάς με κατεύθυνση προς την Παχιά Άμμο.

«Αν το μέτωπο της πυρκαγιάς που έχει έκταση γύρω στα 200 μέτρα περάσει προς την κεδρόφυτη περιοχή της Παχιάς Άμμου, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον έλεγχο της φωτιάς από τα πυροσβεστικά οχήματα της Ιεράπετρας που επιχειρούν περιμένοντας ενισχύσεις», είπε το neakriti.gr, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Παχιάς Άμμου Γιώργος Ραπάνης.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά στις 2:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τη βροχή να κάνει την αποκαθάρση.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε περίπου 10 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια