default-image

Διαβάστε την σπάνια επιστολή επιβάτη του Τιτανικού

Κόσμος
Διαβάστε την σπάνια επιστολή επιβάτη του Τιτανικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αλεξάντερ Οσκαρ Χόλβερσον πνίγηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού, το όνομά του παραμένει, ωστόσο, ζωντανό μέσω μιας επιστολής του.

Στη σορό του βρέθηκε μια χειρόγραφη επιστολή, η οποία θα δημοπρατηθεί στο Ντέβιζις της νότιας Αγγλίας. Η τιμή της αναμένεται να φτάσει τις 80.000 λίρες.

"Αν όλα πάνε καλά, θα φτάσουμε στη Νέα Υόρκη"

Η επιστολή γράφτηκε από τον επιβάτη, που ταξίδευε στην πρώτη θέση, σε επιστολόχαρτα του Τιτανικού και περιγράφει πως του φάνηκε το πλοίο αλλά και το ταξίδι.

«Αν όλα πάνε καλά, θα φτάσουμε στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη» γράφει ο Χόλβερσον, πωλητής από τη Μινεσότα και ταξίδευε μαζί με τη σύζυγό του, τη Μαίρη Αλις, η οποία σώθηκε, μία ημέρα πριν το ναυάγιο.

Στην επιστολή του προς τη μητέρα του επαινεί το φαγητό και τη μουσική στο πλοίο ενώ περιγράφει και τις εντυπώσεις του από κάποιους από τους διάσημους συνεπιβάτες του.

«Ο Τζον Τζέικομπ Άστορ βρίσκεται στο πλοίο. Είναι σαν όλους τους άλλους ανθρώπους, μολονότι έχει εκατομμύρια. Κάθονται στο κατάστρωμα μαζί μας» σχολιάζει για τον επιχειρηματία Αστορ, που ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Η επιστολή πωλείται από τους απογόνους του Χόλβερσον και θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Henry Aldrige & Son.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News