default-image

Αλεξανδρούπολη: Γυναίκα κατήγγειλε τον τζιχαντιστή άντρα της

Αλεξανδρούπολη: Γυναίκα κατήγγειλε τον τζιχαντιστή άντρα της

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα τζιχαντιστής 30 χρόνων ο οποίος συνελήφθη χθες στην Αλεξανδρούπολη. Συνελήφθη ενώ είχε πάει να ζητήσει άσυλο.

Τον άνδρα κατήγγειλε η σύζυγός του για κακοποίηση του παιδιού τους και ενδοοικογενειακή βία, όπως όμως ότι και είχε πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο είχε ήδη μπει στο "μικροσκόπιο" της Αστυνομίας, καθώς έκανε πολλά ταξίδια στην Ελλάδα κι αυτό είχε προξενήσει τις υποψίες των αρχών ασφαλείας. Μάλιστα, ο 30χρονος έφτασε στην Αλεξανδρούπολη από άλλη πόλη της χώρας για να παρουσιαστεί στην τοπική υπηρεσία ασύλου και να κάνει αίτηση.

Στο κινητό του συλληφθέντα υπάρχουν εικόνες φρίκης από μάχες στη Συρία με αποκεφαλισμούς και αντίστοιχα βιντεακια. Όλα εξετάζονται για να διαπιστωθεί εάν είναι δικό του υλικό ή από το διαδίκτυο.

Ο εξτρεμιστής διατηρούσε σπίτι στην Αθήνα. Είχε έρθει από τη Συρία, όπου, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, υπηρετούσε στις τάξεις του ISIS. Νοσηλεύεται φρουρούμενος στο ΠΓΝΑ, καθώς αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Σε έλεγχο σε οικία που διέμενε στην Αθήνα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν στοιχεία από τη δράση του στη Συρία.

Ο άνδρας είχε φτάσει πρώτα στη Λέρο το 2016 με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά και αρχικά διέμενε σε δομές σε Αθήνα και Αλεξανδρούπολη.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News