default-image

Απογοητευτικό το σκηνικό στο φράγμα Φανερωμένης

Κρήτη
Απογοητευτικό το σκηνικό στο φράγμα Φανερωμένης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι και αν η χωρητικότητα του φράγματος στη Φανερωμένη είναι 18 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού; Το φράγμα έχει φθάσει στο σημείο μηδέν και χιλιάδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις βρίσκονται ένα βήμα πριν από την καταστροφή.

Αγρότες και κάτοικοι αφήνουν αιχμές κατά των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων για λανθασμένη διαχείριση, εκπρόσωποι των οποίων μίλησαν ανοιχτά μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV για περιστατικά υπεράρδευσης και για αδυναμία έγκαιρων ελέγχων και παρεμβάσεων.

Η απουσία παροχόμετρων προκειμένου να ελέγχονται και να αναλύονται οι ποσοστώσεις άρδευσης έχει οδηγήσει όπως φαίνεται σε περιστατικά υπεράρδευσης με αποτέλεσμα το φράγμα να έχει στερέψει και να έχουν οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο παραγωγοί και κάτοικοι της περιοχής.

Η διαχείριση του νερού στο φράγμα βρίσκεται στο προσκήνιο και ερωτήματα ζητούν απαντήσεις αναφορικά με τις παρεμβάσεις που έγιναν ή έπρεπε να έχουν γίνει από τους αρμόδιους.

Στο τραπέζι έχει πέσει και το ενδεχόμενο υλοποίησης του έργου εκτροπής του Πλατύ Ποταμού το οποίο χαρακτηρίζεται από πολλούς πιο αναγκαίο από ποτέ προκειμένου το φράγμα να αποκτήσει ζωή και να αυξηθούν τα αποθέματα νερού τα οποία βρίσκονται κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Το σκηνικό με τις εικόνες υπερχείλισης ανήκουν στο παρελθόν και το φράγμα της Φανερωμένης εκπέμπει σήμα κινδύνου.

Ρεπορτάζ: Νίκος Παναγιωτόπουλος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News