Ειδήσεις

Το ελικόπτερο εντόπισε 156 δενδρύλλια στο Δήμο Μυλοπόταμο

Με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της ελληνικής Αστυνομίας, εντοπίστηκαν δύο φυτείες, στο Δήμο Μυλοποτάμου, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους

Με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της ελληνικής Αστυνομίας και μετά από συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, εντοπίστηκαν στο Δήμο Μυλοποτάμου, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, δύο φυτείες, με 156 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ειδικότερα οι φυτείες εντοπίστηκαν, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Μυλοποτάμου και Ανωγείων, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Η συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης οργανώθηκε σήμερα το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή των παραπάνω Δήμων, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής  Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και  Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε ορεινές περιοχές των παραπάνω Δήμων, πέντε ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, όπου καλλιεργούντο επιμελώς  συνολικά εκατό πενήντα έξι (156) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρο, ευρισκόμενα στο στάδιο της  συγκομιδής,  τα οποία και εκριζώθηκαν.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Ρεθύμνης.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια