default-image

Διπλό φονικό Προφήτης Ηλίας: Είπαν όλοι: «Να φυλαχτούμε»

Κρήτη
Διπλό φονικό Προφήτης Ηλίας: Είπαν όλοι: «Να φυλαχτούμε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ερχόμενη Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη - σε δεύτερο βαθμό - για το διπλό φονικό που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2012, στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου. Η εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης συνεχίστηκε σήμερα μετά την κατάθεση συνολικά τεσσάρων μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Εξάλλου, αναγνώστηκε και η κατάθεση που είχε δώσει στην Αστυνομία, αλλά και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο μια μάρτυρας, η οποία δεν μπόρεσε να βρεθεί σήμερα στο δικαστήριο, για λόγους υγείας.

Ειδικότερα, σήμερα εξετάστηκαν η έτερη κόρη του αδικοχαμένου Μανόλη Σταυρουλάκη (η πρώτη είχε καταθέσει στην προηγούμενη συνεδρίαση), ο ιδιοκτήτης του καφενείου που βρίσκεται απέναντι από το κρεοπωλείο του βασικού κατηγορούμενου, ένας Προφητηλιανός που βρισκόταν στην ίδια παρέα με τον Σταυρουλάκη στο εν λόγω καφενείο, αλλά και ο πρώην δήμαρχος Τεμένους, Λάμπρος Περβολαράκης. Εξάλλου, αναγνώστηκαν και οι καταθέσεις που είχε δώσει η σύζυγος του καφετζή.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Η πρώτη μάρτυρας που εξετάστηκε σήμερα ανέφερε ότι ο 57χρονος κρεοπώλης γνώριζε ότι πυροβολώντας τον Πρίαμο Ξυδάκη, θα τραυμάτιζε κι άλλον κόσμο, καθώς σε πολύ κοντινή απόσταση βρισκόταν το καφενείο, όπου εκτός από τον πατέρα της, καθόταν πλήθος ακόμη κόσμου, λόγω της γιορτής του Κλήδονα.

Είπαν όλοι "να φυλαχτούμε"

 Ο καφετζής είπε ενώπιον της Έδρας ότι είδε τον Πρίαμο Ξυδάκη στο έδαφος κι ότι μαζί με ένα ακόμη άτομο τον μετακίνησαν από τη μέση του δρόμου όπου βρισκόταν, προς το πεζοδρόμιο, προς την πλευρά του κρεοπωλείου. Εκεί προσπάθησαν να τον σώσουν με μαλάξεις, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνουν. Όπως κατέθεσε ο καφετζής, τότε,είδε ένα πιστόλι σε απόσταση μισού μέτρου από το σώμα του Ξυδάκη. Το πιστόλι αυτό, το μάζεψε ο ίδιος και το παρέδωσε την επομένη, στην Αστυνομία, σύμφωνα πάντα με τα όσα κατέθεσε.

Εξάλλου, το άτομο το οποίο βρισκόταν στην ίδια παρέα με τον Σταυρουλάκη, είπε ότι όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, είπαν όλοι «να φυλαχτούμε» κι αυτός σηκώθηκε από το τραπέζι του καφενείου όπου καθόταν κι έτρεξε να κρυφτεί. Είπε ακόμη ότι την ώρα που έφευγε, είδε τον Πρίαμο πεσμένο στο έδαφος, χωρίς ωστόσο να δει αν κρατούσε κάτι.

Και κατά τη σημερινή συνεδρίαση δεν έλειψαν οι εντάσεις, καθώς οι τόνοι στην αίθουσα του δικαστηρίου ανέβηκαν ουκ ολίγες φορές. Σημειώνεται, πάντως, ότι - και σήμερα - το Δικαστικό Μέγαρο ήταν "αστακός" από την ισχυρότατη αστυνομική παρουσία.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News