Ειδήσεις

«Πράσινο φως» για την ανάπλαση της Αγίας Τριάδας (ηχητικό)

Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια έφτασε στο γραφείο του Γιώργου Σταθάκη ο φάκελος για την ανάπλαση της Αγίας Τριάδας - Τι δήλωσε στο Ράδιο 9,84

Μετά από 10 χρόνια «έκλεισε» ο κύκλος του Υπουργείου αναφορικά με την ανάπλαση της…  πολυπαθούς Αγίας Τριάδας, αυτά διαβεβαίωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στο Ράδιο 9,84 και τη Μαίρη Καριωτάκη.

Έφτασε στο γραφείο του ο «περίφημος», όπως τον χαρακτήρισε, τετράτομος φάκελος για την ανάπλαση της περιοχής της Αγίας Τριάδας στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα για τον καθορισμό των χρήσεων γης και των ορών δόμησης, «που αναμένεται να συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, με άμεσα οφέλη στην τοπική κοινωνία, την οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος», όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, υπέγραψε το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου, με τη διαδικασία να προβλέπει την αποστολή του φακέλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όπως υπογραμμίζεται από το ΥΠΕΝ, με την υπογραφή του σχεδίου προεδρικού διατάγματος διασφαλίζονται καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της Αγίας Τριάδας, μέσα στον πυκνοδομημένο παραδοσιακό ιστό, με σεβασμό στην προστασία και τη διατήρηση της δομής του.

Μάλιστα, ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι μόλις ο φάκελος πάρει το «πράσινο φως» από το ΣτΕ και υπογραφεί από τον Προέδρο της Δημοκρατίας, θα ξεκινήσει η διαδικασία της ανάπλασης της ιστορικής Αγίας Τριάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια