Ειδήσεις

Νέος πρόεδρος στο ΤΕΙ ο Νικος Κατσαράκης

Η νέα διοίκηση θα αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Δεκεμβρίου 2017.

Αλλαγή σκυτάλης στο ΤΕΙ Κρήτης. Νέος πρόεδρος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης αναδείχτηκε, μετά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία, ο καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Νίκος Κατσαράκης.

Οι κάλπες είχαν στηθεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ δικαίωμα ψήφου είχαν συνολικά 300 άτομα, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό.

Ταυτόχρονα με την κάλπη για την ανάδειξη νέου προέδρου ή πρύτανη, υπήρχε κάλπη για την ανάδειξη και των τεσσάρων αντιπρυτάνεων του Ιδρύματος.

Η νέα διοίκηση θα αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Δεκεμβρίου 2017.

Ο Νίκος Κατσαράκης έχει σπουδάσει χημικός μηχανικός στη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (1992). Είναι διδάκτωρ Τεχνικών Επιστημών του Πολυτεχνείου Graz, στην Αυστρία (Ινστιτούτο Ανόργανης Χημικής Τεχνολογίας, Τμήμα Χημείας) από το 1996.

Τα ενδιαφέροντά του είναι η ανάπτυξη νανοδομών και λεπτών υμενίων οξειδίων μετάλλων (ΤίΟ2, ZnO, WO3, VOx) με φυσικές και χημικές μεθόδους εναπόθεσης σε ήπιες θερμοκρασίες, καθώς και η μελέτη των δομικών, μορφολογικών, οπτικών, ηλεκτροχημικών και φωτοκαταλυτικών τους ιδιοτήτων, η χημική σύνθεση και ο χαρακτηρισμός νανοκόνεων οξειδίων μετάλλων (TiO2, ZnO), αλλά και ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και ο χαρακτηρισμός καινοτόμων οπτοηλεκτρονικών υλικών, μεταϋλικών και διατάξεων με φασματοσκοπικές μεθόδους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια