default-image

Συγκλονίζει ο νεαρός: Με χτυπούσαν ανελέητα στα σκαλιά

Κρήτη
Συγκλονίζει ο νεαρός: Με χτυπούσαν ανελέητα στα σκαλιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενόσω η κοινή γνώμη της Κρήτης ακόμα προσπαθεί να "χωνέψει" το περιστατικό ακραίας βίας κατά 30χρονου από νεαρούς "νταήδες" στο Ρέθυμνο, άλλο ένα περιστατικό, σε χωριό του Ρεθύμνου αυτή τη φορά και με διαφορετικά αίτια, καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες.

Θύμα ένας 50χρονος, ο οποίος κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από 39χρονο, που τον ξυλοκόπησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μουδιασμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Κρήτης μετά το κρούσμα ωμής βίας που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, σε βάρος ενός 30χρονου συνανθρώπου μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΣΑΝ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΜΕΧΡΙ... ΘΑΝΑΤΟΥ

Μέχρι χθες, η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε προβεί σε κάποια άλλη σύλληψη για το συμβάν - σημειώνεται ότι οι δύο νεαροί ντόπιοι που είχαν αρχικά συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθεροι - ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αλλά και το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταδίκασαν απερίφραστα το περιστατικό.

Εξάλλου, κοντά στο σημείο όπου έλαβε χώρα η μανιώδης επίθεση, η οποία, σύμφωνα με το θύμα, έγινε από συνολικά τρία άτομα, υπάρχουν καταστήματα.

Έτσι, οι Αρχές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο μπορεί να συλλεχθεί από τις κάμερες ασφαλείας των παρακείμενων καταστημάτων.

Η εξέταση του εν λόγω βιντεοσκοπικού υλικού ενδεχομένως να ρίξει περισσότερο "φως" στις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η επίθεση σε βάρος του 30χρονου.

Στο μεταξύ, χαρακτηριστικά είναι τα όσα αποκαλύπτει το ίδιο το θύμα αναφορικά με τον άγριο ξυλοδαρμό του.

Ο 30χρονος άνδρας, ο οποίος έχει κάνει μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ρέθυμνο, ανέφερε ότι δε γνώριζε τους δράστες, ενώ επισήμανε ότι τα χτυπήματα που δέχτηκε από αυτούς ήταν στο κεφάλι του. Εξάλλου, σύμφωνα με τον 30χρονο, οι νεαροί ήταν «παιδιά, τα οποία φαίνονταν καθημερινά, απολύτως φυσιολογικά».

Όπως ανέφερε ο 30χρονος στο Ραδιόφωνο 24/7, «όλα άρχισαν την ώρα που επιστρέφαμε από μια σύντομη βόλτα που είχαμε κάνει στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, με αφορμή μια επίσκεψη ενός φίλου από το Ηράκλειο, στον οποίο μάλιστα ήθελα να δείξω ακριβώς αυτό. Πόση ασφάλεια και πόση ανεμελιά νιώθουμε στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Στην επιστροφή μας, λοιπόν, και ενώ κρατούσαμε τα σάντουιτς που είχαμε αγοράσει και τρώγαμε, μας επιτέθηκαν τρεις νεαροί γύρω στα 20, παιδιά τα οποία φαίνονταν καθημερινά, απολύτως φυσιολογικά, χωρίς κάποια ιδιαίτερη ένδειξη ας πούμε. Και χωρίς πολλά λόγια, μια απλή κουβέντα για να κοντοσταθούμε, μας επιτέθηκαν με μπουνιές στο πρόσωπο. Ο φίλος μου κατάφερε να στηριχτεί σε ένα πεζούλι και να τρέξει, εμένα με έριξαν πάνω σε κάποια σκαλιά και πέφτοντας κάτω, άρχισαν να με γρονθοκοπούν ανελέητα».

«Τα τρία αυτά άτομα τα έβλεπα πρώτη φορά εκείνη τη στιγμή, όσο τα είδα, τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που πρόλαβα να τα δω. Δε θα μπορούσαμε να έχουμε αντιληφθεί αν μας ακολούθησαν, γιατί την ώρα εκείνη, Σάββατο βράδυ, στην παλιά πόλη κυκλοφορούν αρκετά άτομα. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από πίσω μας», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε ο 30χρονος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, οι δράστες τον χτύπησαν «μόνο στο κεφάλι, και αυτό είναι το ανησυχητικό, το δολοφονικό της πρόθεσης που αναγνώρισα. Δεν έψαξαν ούτε τσέπες, ούτε τίποτα. Μόνο κλοτσιές και μπουνιές στο πρόσωπο. Αμέσως μετά, ο φίλος μου, που κατάφερε να διαφύγει, άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Τράπηκαν σε φυγή κατευθείαν, κι εγώ μπόρεσα να σηκωθώ και να τρέξω για να φύγω προς το σπίτι μου».

Εξάλλου, ο 30χρονος ανέφερε ότι στο παρελθόν περιστατικά σαν αυτό της περασμένης Κυριακής ήταν πολύ συχνότερα στο Ρέθυμνο, συμπληρώνοντας πάντως ότι θεωρούσε πως πλέον τέτοια συμβάντα είχαν σχεδόν εκλείψει.

«Σίγουρα αυτό που προϋποθέτει μια τέτοια συμπεριφορά είναι τέτοιου είδους ανατροφή, τέτοιου είδους ιδεολογία και η αντίληψη ότι οι άνθρωποι είναι έμψυχα αντικείμενα στη διάθεσή μας για οτιδήποτε γύρω μας. Τέτοια σκηνικά είχαν γίνει όλο και πιο σπάνια. Παλαιότερα, είχαν σημειωθεί πολλά τέτοια περιστατικά. Όμως, μετά τη διάλυση της εθνικιστικής οργάνωσης που υπήρχε εδώ, είχαμε θεωρήσει ότι όλο αυτό το πράγμα είχε αποδυναμωθεί. Συνήθως τα θύματα ήταν ευάλωτες κοινωνικές μειονότητες ή ευάλωτες, δεν είναι ακριβώς, μειονότητες, οι οποίες είναι αντιληπτές από τα άτομα αυτά ως ευάλωτες. Και αυτό δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στην πράξη», δήλωσε με νόημα στο Ραδιοφωνικό Σταθμό 24/7 ο 30χρονος άνδρας.

Σύσσωμη πολιτική καταδίκη

«Διαβάσαμε με αγανάκτηση την είδηση για τον ξυλοδαρμό ενός νέου επιστήμονα, ενός λαμπρού πρώην φοιτητή του Πανεπιστημίου μας στην πόλη του Ρεθύμνου. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το απαράδεκτο αυτό περιστατικό δεν έγινε στους χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως έχει ατυχώς γραφτεί από μερικά ηλεκτρονικά μέσα. Αυτό δε μειώνει καθόλου την ένταση της απαίτησής μας να διαλευκανθεί η υπόθεση και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια όχι μόνο των νυν και πρώην μελών της ακαδημαϊκής μας κοινότητας, αλλά όλων των πολιτών της χώρας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Η βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο 30χρονος υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης την περασμένη Κυριακή στο Ρέθυμνο προκαλεί αποτροπιασμό. Τα ομοφοβικά κίνητρα των δραστών που επιτέθηκαν στο νεαρό φοιτητή οφείλουν να προβληματίσουν όλους όσοι υποδαυλίζουν τη βία της άκρας δεξιάς με τη ρητορική τους. Είναι αναγκαία η συνέχιση της πολύμορφης δράσης, προκειμένου πρακτικές τέτοιου είδους να αποτελέσουν παρελθόν.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο νεαρό φοιτητή και την οικογένειά του και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Καλούμε τις αρμόδιες Αρχές να ολοκληρώσουν το ταχύτερο δυνατό τις έρευνες, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες στους δράστες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και η Ν.Δ.: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο την επίθεση σε βάρος του 30χρονου φοιτητή στο Ρέθυμνο και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο θύμα και τους οικείους του. Τέτοιες άθλιες συμπεριφορές μίσους δεν έχουν θέση στη σημερινή Ελλάδα. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία θα πράξει το καθήκον της και οι υπαίτιοι αυτής της αποτρόπαιης πράξης θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Τέλος, στο συμβάν αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος δήλωσε ότι ο «άγριος ξυλοδαρμός του φοιτητή στο Ρέθυμνο μας γεννά συναισθήματα αποτροπιασμού. Η ρητορική μίσους και οι τραμπουκικές επιθέσεις εναντίον ενός συνανθρώπου μας δεν ταιριάζουν στην ελληνική κοινωνία. Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός. Οι Έλληνες πολίτες, και ειδικά η νέα γενιά θα απορρίψει τους φασίστες».

Καταδικάζουν την επίθεση:

Την άγρια επίθεση στον 30χρονο φοιτητή καταδικάζει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου, με μία ανακοίνωση που αφήνει «αιχμές» για τη γενικότερη αύξηση των κρουσμάτων βίας στο Ρέθυμνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η  Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου, καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση, σε βάρος 30χρονου άνδρα και ενός φίλου του στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Τέτοιες ενέργειες, είναι καταδικαστέες από τους Εργαζόμενους και όλους τους  Ρεθεμνιώτες και μόνο θλίψη και οργή προκαλούν.

Τον τελευταίο καιρό, η έξαρση της βίας στο Νομό μας, προβληματίζει και ανησυχεί τον Τοπική Κοινωνία, που έπαψε να νοιώθει ασφαλής στην καθημερινότητά του.

Καλούμε την  Πολιτεία και ειδικότερα το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να  αποκατασταθεί η έννομη Τάξη στο Νομό μας πριν να είναι αργά.

Θύμα μανιώδους επίθεσης 50χρονος

Στο μεταξύ, ο προβληματισμός και η ανησυχία που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία από τη μανιώδη επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα της Κυριακής ο 30χρονος εντείνονται λόγω ενός νέου περιστατικού βιαιοπραγίας, το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Και το εν λόγω συμβάν φέρεται να έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, ένας 50χρονος άνδρας κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από έναν 39χρονο. Το περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με την καταγγελία, σε χωριό της ενδοχώρας του Ρεθύμνου. Μετά την καταγγελία, πάντως, ο 39χρονος συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως τόνισε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Φραγκιαδάκης, μιλώντας στο neakriti.gr, «ο τραυματίας δεν έφερε κακώσεις, αλλά είχε τραύματα στο κεφάλι. Υπεβλήθη σε αξονική και παρέμεινε σε νοσηλεία στο νοσοκομείο, καθώς αισθανόταν ζαλάδες».

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος- Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News