Ειδήσεις

Μαρτυρία φοιτητή για όσα έζησε το βράδυ που τον ξυλοκόπησαν

Τρεις νεαροί είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στον 30χρονο φοιτητή στο Ρέθυμνο, τον οποίο ξυλοκόπησαν άγρια τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν γύριζε με έναν φίλο του στο σπίτι, με σκοπό τη σοβαρή σωματική βλάβη.

Για τον άγριο ξυλοδαρμό του από άγνωστα άτομα μίλησε στο ραδιόφωνο 24/7 τριαντάχρονος φοιτητής διδακτορικού στο Ρέθυμνο. Ο νεαρός, απέδωσε την επίθεση σε ρατσιστικά κίνητρα.

«Μετά τη διάλυση μιας εθνικιστικής οργάνωσης που είχαμε στην πόλη, είχαμε θεωρήσει ότι όλο αυτό το πράγμα είχε αποδυναμωθεί. Οι δράστες επιτίθενται σε άτομα που θεωρούν ευάλωτες μειονότητες» δήλωσε ο 30χρονος άνδρας. Το θύμα ξυλοκοπήθηκε άγρια και στοχευμένα στο κεφάλι, όπως είπε, από τρία άτομα, την ώρα που γυρνούσε στο σπίτι του μαζί με έναν φίλο του.

«Μας επιτέθηκαν τρεις νεαροί γύρω στα 20, παιδιά που φαίνονταν καθημερινά, τελείως φυσιολογικά» αναφέρει ο άνδρας και προσθέτει: «Μας επιτέθηκαν με μπουνιές στο πρόσωπο. Με έριξαν σε σκαλιά και πέφτοντας κάτω συνέχισαν να με γρονθοκοπούν και να με κλοτσούν ανελέητα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Απέφυγα τον πρώτο και ήρθε κατευθείαν πάνω μου ο δεύτερος και με έριξε στα σκαλιά». Όπως είπε ο ίδιος, στο σημείο υπάρχει ακόμη αίμα από την επίθεση.

Το ανησυχητικό, το δολοφονικό της πρόθεσης είναι το ανησυχητικό. «Μου έριχναν μόνο κλοτσιές και μπουνιές στο πρόσωπο» συνέχισε ο νεαρός που τόνισε πως έβλεπε τα τρία αυτά άτομα για πρώτη φορά. Ο φίλος του που βρισκόταν μαζί του κατάφερε να διαφύγει και στη συνέχεια κάλεσε σε βοήθεια.

«Σίγουρα αυτό που προϋποθέτει μια τέτοια συμπεριφορά, είναι τέτοιους είδους ανατροφή, τέτοιου είδους ιδεολογία» σχολιάζει στην ερώτηση για τα κίνητρα των δραστών. «Παλιότερα είχαν σημειωθεί πάρα πολλά τέτοια περιστατικά. Όμως μετά τη διάλυση μιας εθνικιστικής οργάνωσης εδώ, είχαμε θεωρήσει ότι αυτό το πράγμα είχε αποδυναμωθεί. Συνήθως τα θύματα είναι άτομα που στα μάτια τους δείχνουν ως αδύναμες μειονότητες».

«Όλα αρχίσαν γύρω στις 14:30, την ώρα που επιστρέφαμε από μια σύντομη βόλτα που είχαμε κάνει στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, με αφορμή μιας επίσκεψης ενός φίλου από το Ηράκλειο στον οποίο μάλιστα ήθελα να δείξω ακριβώς αυτό.

Πόση ασφάλεια και πόση ανεμελιά νιώθουμε στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Στην επιστροφή μας λοιπόν και ενώ κρατούσαμε τα σάντουιτς που είχαμε αγοράσει και τρώγαμε μας επιτέθηκαν τρεις νεαροί γύρω στα 20, παιδιά τα οποία φαίνονταν καθημερινά, απολύτως φυσιολογικά χωρίς κάποια ιδιαίτερη ένδειξη ας πούμε. Και χωρίς πολλά λόγια, μια απλή κουβέντα για να κοντοσταθούμε μας επιτέθηκαν με μπουνιές στο πρόσωπο. Ο φίλος μου κατάφερε να στηριχθεί σε ένα πεζούλι, και να τρέξει, εμένα με έριξαν πάνω σε κάποια σκαλιά και πέφτοντας κάτω, άρχισαν να με γρονθοκοπούν ανελέητα».

Πηγή: news247.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια