Ειδήσεις

«Έφυγε» από τη ζωή ο Κρητικός καλλιτέχνης Μ. Κακλής

Αιφνίδια έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη σε συγγενείς και φίλους ο σπουδαίος καλλιτέχνης της Κρητικής μουσικής Μανώλης Κακλής.

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοφιλής καλλιτέχνης της κρητικής μουσικής, Μανώλης Κακλής. Σύμφωνα με πληροφορίες η αιτία του θανάτου του, ήταν καρδιακό επεισόδιο το οποίο υπέστη.

Ο αγαπημένος λαουτιέρης της Κρήτης, ο Μανώλης Κακλής, "έφυγε", σκορπίζοντας θλίψη σε συγγενείς και φίλους, για να συναντήσει την κόρη του Μαρίνα που είχε χάσει πριν αρκετά χρόνια.

Ο Μανώλης Κακλής γεννήθηκε στην Επισκοπή Ρεθύμνου και ασχολούνταν επαγγελματικά με το λαούτο από το 1969. Από πολύ νεαρή ηλικία είχε την τύχη να ζήσει από κοντά σ' ένα περιβάλλον γεμάτο ακούσματα μουσικά, γνήσια παραδοσιακά, όπως του Μπαξεβάνη και του Νίκου του Μανιά. Οι δύο αυτοί λαουτιέρηδες τον επηρέασαν βαθύτατα.

Η τεχνική τους στο λαούτο και η έκφραση στο τραγούδι καθόρισαν την πορεία του νεαρού τότε καλλιτέχνη, ο οποίος πολύ γρήγορα σημείωσε τεράστια πρόοδο και εξέλιξη και μέχρι σήμερα αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους εκφραστές της Κρητικής μουσικής παράδοσης.

Ιδιαίτερα στο τραγούδι διακρίθηκε για την ερμηνεία του που την υπογράμμιζε μοναδικά η εξαιρετική "Κρητική" χροιά της φωνής του.

Είχε πλούσια δισκογραφία και συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι: Νίκος Μανιάς, Ροδάμανθος Ανδρουλάκης, Ζαχαρίας Μελεσσανάκης, Θανάσης Σκορδαλός, κ.α. αλλά και ανελλιπή ζωντανή παρουσία στα Κρητικά κέντρα του νησιού, της Ελλάδας γενικότερα αλλά και του εξωτερικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια