Ειδήσεις

Συγκινητικό! Ετοιμοθάνατος χιμπατζής αναγνωρίζει ένα παλιό φίλο

Είναι η μαγική στιγμή που ένας ετοιμοθάνατος χιμπατζής αναγνωρίζει έναν παλιό της φίλο και του «λέει» ένα άκρως συγκινητικό τελευταίο αντίο.

Συγκινητικές στιγμές καταγράφηκαν σε ένα βίντεο στον ζωολογικό κήπο Royal Burgers Zoo της Ολλανδίας, όταν ένας χιμπατζής, η 59χρονη Mama, βαριά άρρωστη και λίγο πριν το τέλος της ζωής της, έχει κουλουριαστεί σε μία γωνιά και αρνείται να φάει, μέχρι που φτάνει ο καθηγητής Jan van Hooff, τον οποίο γνώριζε από το 1972.

Η 59χρονη Mama, Royal Burgers Zoo της Ολλανδίας, είχε κουλουριαστεί σε μια γωνία και αρνούνταν να φάει μέχρι που έφτασε εκεί ο καθηγητής Jan van Hooff, τον οποίο γνώριζε από το 1972 και η συνέχεια καταγράφηκε σε ένα βίντεο που συγκινεί.

Αν και βαριά άρρωστη και λίγο πριν το τέλος της ζωής της, η αντίδραση της Mama - πρώην αρχηγός της φυλής της στον ζωολογικό κήπο - όταν βλέπει τον καθηγητή είναι απίστευτη καθώς ξαφνικά την καταλαμβάνει ατόφια χαρά μόλις συνειδητοποιεί ποιος έχει έρθει. Αν και αργεί λίγο να τον αναγνωρίσει, μόλις καταλαβαίνει ποιος είναι αρχίζει να τσιρίζει και και να χαμογελά από ευχαρίστηση. Ταυτόχρονα απλώνει το χέρι της και χαϊδεύει το κεφάλι του Jan van Hooff για να τον χαιρετίσει.

Αν και στην αρχή του βίντεο η Mama αρνείται το φαγητό και το νερό και δείχνει εντελώς εξαντλημένη, ο καθηγητής όχι μόνο κατάφερε να την ξυπνήσει έστω και για λίγο από τον λήθαργο αλλά και φαίνεται και να της δίνει να τρώει από τα χέρια του.

Η Mama πέθανε μόλις μία εβδομάδα μετά την συνάντησή της με τον καθηγητή Jan van Hooff, συνιδρυτή της αποικίας των χιμπατζήδων στον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: lifo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια