default-image

Αστυνομικοί με παλιά περιπολικά & μηχανές για...συνεργείο

Κρήτη
Αστυνομικοί με παλιά περιπολικά & μηχανές για...συνεργείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με περιπολικά που δεν έχουν συντηρηθεί και λάστιχα, καθώς και μηχανές που θέλουν επειγόντως...συνεργείο κυκλοφορούν στους δρόμους και μάχονται ενάντια στο έγκλημα οι αστυνομικοί. Μάλιστα όπως επιβεβαίωσαν για μια ακόμη οι ένστολοι, χωρίς το φιλότιμό τους πολλά περιπολικά δεν θα ήταν σε θέση να κινούνται στους δρόμους και θα έμεναν ακινητοποιημένα.

Το 80% μάλιστα των ελαστικών, όπως είπωθηκε, είναι ακατάλληλα αλλά ο διαγωνισμός ακυρώθηκε παρά τον κίνδυνο που προκύπτει και στην Κρήτη.

Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Κρήτη σήμερα της ΚΡΗΤΗ ΤV και στη Νικολέτα Σφακιανάκη o πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων κ Πικράκης «οι δαπάνες είναι περιορισμένες και όταν οι ανάγκες υπερβούν ένα ποσό δεν το εγκρίνει το υπουργείο. Αν δεν εγκριθεί το αίτημα ο Έλληνας αστυνομικός δεν θα ακινητοποιήσει το περιπολικό του αλλά θα κοιτάξει μόνος του να το συντηρήσει έστω και με το υστέρημά του για να βγει  περιπολία. Αυτό βέβαια επαναπαύει την πολιτεία, κακώς το κάνει, αλλά από την άλλη πλευρά θέλουμε να σταθούμε στο ύψος μας, στα μάτια του πολίτη».

Μάλιστα στην εκπομπή μίλησε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης ο οποίος τραυματίστηκε στο Ηράκλειο στη διάρκεια του καθήκοντος και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο λόγω τραύματος στην σπονδυλική στήλη.

Δείτε το απόσπασμα:

Πάντως όπως σημείωσε ο κ.Πικράκης από το 1984 η αστυνομία μετρά 127 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες ακόμα και ανάπηρους. Παρόλα αυτά όπως σημειώνει «είμαστε θύματα εμπαιγμού από την πολιτική ηγεσία. Εδώ και χρόνια υποκριτικά πολιτικοί έρχονται στις εκδηλώσεις μνήμης πεσόντων αστυνομικών... Ωστόσο δεν περνάνε νόμο στη Βουλή για να αναγνωριστεί επικίνδυνος το επάγγελμά μας".

Επιμέλεια: Φιλία Σαριδάκη

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News