default-image

Άναψε η φλόγα για την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης

Σπορ
Άναψε η φλόγα για την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Παγκρήτιο Στάδιο στην τελετή έναρξης της 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης που διοργανώνουν η  Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια  Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτη, Γιώργο Τερζάκη να παραδίδει τη δάδα στους μικρούς μαθητές που δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους. Οι λαμπαδηδρόμοι, αφού πέρασαν από τους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, έφτασαν στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη και συνέχισαν το δρόμο τους με τελικό προορισμό το Παγκρήτιο Στάδιο, όπου γονείς και μαθητές που βρέθηκαν στις κερκίδες χειροκρότησαν κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

Στο Παγκρήτιο Στάδιο είχε προγραμματιστεί ένα συγκινητικό τελετουργικό υποδοχής της φλόγας. Αρχικά την είσοδό τους έκαναν οι αθλητές και η ελληνική σημαία, η άρση της οποίας ακολούθησε υπό την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την είσοδο των μαθητών που σχημάτισαν τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους χορεύοντας αρχικά κρητικούς χορούς και στη συνέχεια συρτάκι, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακή μουσική και χορό.

Η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα συνεχίζεται τις επόμενες τρεις ημέρες με τη διεξαγωγή Ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγωνισμάτων, αλλά και παράλληλες πολιτιστικές και άλλου είδους εκδηλώσεις, στις οποία αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 15.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News