default-image

Εντυπωσιακή η παρουσία της Crete - oil στην Κολωνία

Κρήτη
Εντυπωσιακή η παρουσία της Crete - oil στην Κολωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη μια φορά, ξεχώρισε η εταιρεία του γνωστού ελαιουργού και τυποποιητή ελαιολάδου Μιχάλη Αλμπαντάκη, στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο.

Η Crete-oil εντυπωσίασε τους επιχειρηματίες που πέρασαν από το δικό της περίπτερο, με άλλες 11 επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στην ΈΚΘΕΣΗ ANUGA στην πόλη της Κολωνίας.

Και μάλιστα, μέσα από τις επαφές που είχε ο Μιχάλης Αλμπαντάκης με πολλούς επιχειρηματίες, όχι απλά κατάφερε να ανανεώσει όλες αυτές τις συμφωνίες που είχε κλείσει και στο παρελθόν, αλλά πέτυχε και νέες συμφωνίες στην τυποποίηση ελαιόλαδου, που για να τις υλοποιήσει, είναι διατεθειμένη φέτος να απορροφήσει από τους ελαιοπαραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται, μέχρι και 10.000 τόνους λάδι!

Σε δηλώσεις του μετά την επιστροφή του στο Ηράκλειο, ο Μιχάλης Αλμπαντάκης εκφράζει την ικανοποίηση του προς το neakriti.gr τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Στην έκθεση αυτή, κάναμε μία πολύ ωραία παρουσία με το δικό μας περίπτερο. Είχαμε πάνω από 500 επαφές με εμπόρους απ΄όλο τον κόσμο. Πιστοποιήσαμε ότι η εταιρεία μας στον χώρο που δραστηριοποιείται είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην Κρήτη και από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Και να σας πω ότι από το περίπτερο μας πέρασαν και σχεδόν όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία, εκφράζοντας τα καλύτερα λόγια για τα προϊόντα μας»...

Στο σημείο αυτό, ως αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών, ο επιχειρηματίας αναφέρει: «Ανανεώθηκαν οι συνεργασίες αλλά πέρα από αυτό, προέκυψαν και κάποιες καινούργιες συνεργασίες, ενώ υπάρχουν και άλλες που είναι σε συζήτηση. Και κάναμε και μια πολύ καλή παρουσία της εταιρείας και των προϊόντων της στην έκθεση αυτή»...

Αύξηση αγοράς κατά 80%

Μετά την επιτυχία της εταιρείας στην έκθεση ANUGA 2017, ο Μιχάλης Αλμπαντάκης αποκαλύπτει στο neakriti.gr ότι θα απορροφήσει φέτος από 8 μέχρι και 10.000 τόνους, αφού ήδη υπάρχει αγορά τυποποιημένου και εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, μέσα από τις εταιρείες με τις οποίες έχει έρθει σε συμφωνία στο εξωτερικό η Crete-oil.

«Αυτό θα γίνει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας μας στα Καλέσσα. Όπως και στο υποκατάστημα μας στο Αρκαλοχώρι, στη Ροδιά και το Πετροκέφαλο. Και με κατά τόπους συνεργάτες που διαθέτει η εταιρεία σε διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου».

Την ίδια ώρα η εταιρεία ετοιμάζει και μία εντελώς καινούργια δραστηριότητα στα πρότυπα των Ισπανών. Όπως μας αποκάλυψε ο κ. Αλμπαντάκης, στον κόμβο του Γαζίου θα γίνεται παραλαβή ελαιοκάρπου σε κοινό σορό. «Ο παραγωγός φέρνει τον ελαιόκαρπο. Εμείς παίρνουμε αντιπροσωπευτικό δείγμα από τον καρπό. Με ειδικό μηχάνημα ελέγχεται η ελαιοπεριεκτικότητα του καρπού. Από τα στοιχεία της ανάλυσης υπολογίζεται το παραχθέν ελαιόλαδο. Πληρώνεται ο παραγωγός και φεύγει. Και επειδή μέσα από αυτή τη διαδικασία η εταιρεία γλιτώνει εργατικό κόστος και διάφορα άλλα κόστη καθώς επίσης αυξάνεται και η ποιότητα, πριμοδοτεί τους παραγωγούς με χαμηλότερο ποσοστό αλέσματος, από 8% που αλέθει στα ελαιουργεία της σε 6%.

Και επίσης πριμοδοτεί την τιμή παραγωγού σε αυτούς τους παραγωγούς, με τη διαφορά των 15 λεπτών ανά κιλό ελαιολάδου, πάνω από την τιμή που υπάρχει στην αγορά και δίνεται από την εταιρεία προς τους υπόλοιπους παραγωγούς.

Δηλαδή, αν η τιμή παραγωγού στην δεδομένη χρονική στιγμή είναι στα 4 ευρώ στα ελαιουργεία μας, θα δίνουμε στους συγκεκριμένους παραγωγούς που θα μας φέρουν τον ελαιόκαρπο στον κοινό σορό, 4,65 ευρώ το κιλό και το λάδι θα τους το πληρώνουμε σαν ελαιόλαδο τριών γραμμών. Με αυτόν τον τρόπο εξάλλου, πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα στην αγορά. Καλύτερη ποιότητα. Και χαμηλότερο κόστος.

Και επίσης με το σύστημα αυτό, η εταιρεία θα μπορέσει να ανταγωνιστεί καλύτερα στο εξωτερικό, τους Ιταλούς και Ισπανούς ανταγωνιστές. Αν πετύχει αυτό το εγχείρημα θα προχωρήσουμε στα επόμενα χρόνια σε αρκετούς σωρούς, στην παραλαβή του ελαιοκάρπου στο νομό Ηρακλείου», καταλήγει χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News