default-image

Επιχείρηση καθαριότητας στη Χρυσή από μικρούς & μεγάλες

Κρήτη
Επιχείρηση καθαριότητας στη Χρυσή από μικρούς & μεγάλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια 23μελής ομάδα Ελλήνων και ξένων, μικρών και μεγάλων φίλων της νήσου Χρυσής με φιλοπεριβαλλοντικές ευαισθησίες, ταξίδεψαν παρά τους δυνατούς ανέμους στο πανέμορφο νησάκι της Ιεράπετρας το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, για να κάνουν μια  μεγάλη εξόρμηση καθαριότητας εκεί όπου οι επισκέπτες όλο το καλοκαίρι άφηναν κάθε είδους σκουπίδια.

23 εθελοντές άρχισαν να καθαρίζουν τη Χρυσή μόλις πάτησαν τη στεριά από σκουπίδια κάθε λογής, όπως πλαστικές σακούλες, πλαστικά μπουκάλια, μικρά και μεγάλα πλαστικά και μεταλλικά κουτιά, μη βιοδιασπόμενα χαρτιά και πλαστικά δοχεία φαγητού.

Παράλληλα, μάζεψαν συσκευασίες από αλουμίνιο, μία μπαταρία αυτοκινήτου, πολλά χαρτιά τουαλέτας, μεταλλικές αλυσίδες, συνθετικά σχοινιά, προσωπικά αντικείμενα,  όπως ρούχα, μαγιό, σπασμένες ομπρέλες και… χιλιάδες αποτσίγαρα!

Μάζεψαν όσο περισσότερα σκουπίδια  μπορούσαν, αλλά ακόμα έχει πάρα πολλή δουλειά!

Τα καραβάκια της γραμμής πρόσφεραν τα εισιτήρια από την Ιεράπετρα για τη Χρυσή και ο Δήμος Ιεράπετρας διέθεσε στους εθελοντές σακούλες και γάντια.

Πρέπει από την επόμενη σαιζόν να βρεθούν λύσεις από κοινού για το τεράστιο πρόβλημα της καθαριότητας της Χρυσής από όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο Δήμος, τα καράβια, οι εργαζόμενοι στο νησί και οι επισκέπτες πρέπει να βελτιώσουν και να σεβαστούν το φυσικό περιβάλλον της Χρυσής.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News