default-image

Ένοχοι και οι 3 για το δυστύχημα με την 36χρονη μητέρα

Κρήτη
Ένοχοι και οι 3 για το δυστύχημα με την 36χρονη μητέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμπάνες» επεφύλασσε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης σε τρία άτομα -ο ένας εκ των οποίων αστυνομικός- που δικάζονταν σε δεύτερο βαθμό για το τροχαίο δυστύχημα το οποίο είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2010, στο Λασίθι, και είχε στοιχίσει τη ζωή σε μια 36χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών.

Σε δύο από τους κατηγορούμενους επιβλήθηκε μειωμένη ποινή σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ενώ σημειώνεται ότι κρίθηκε ένοχος ο οδηγός του φορτηγού οχήματος, από το οποίο είχαν χυθεί τα "λάδια" που φέρονται να προκάλεσαν το δυστύχημα και ο οποίος είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό.

Ένοχοι και οι 3

Kατηγορούμενοι στη δίκη που έγινε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου ήταν ο οδηγός και ο ιδιοκτήτης του επίμαχου φορτηγού και ένας αστυνομικός, ο οποίος είχε κληθεί μαζί με συνάδελφό του να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας μετά τη διαρροή των "λαδιών".

Και οι τρεις τους βαρύνονταν για την πράξη της «ανθρωποκτονίας από αμέλεια, δια παραλείψεως». Το δικαστήριο έκρινε και τους τρεις ένοχους, όπως κατηγορούνται.

Ο οδηγός και ο ιδιοκτήτης της νταλίκας καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, ενώ ο αστυνομικός καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών.

Σημειώνεται ότι στον τελευταίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Για τους δύο πρώτους κατηγορούμενους η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, ενώ για τον αστυνομικό η ποινή ανεστάλη για τρία έτη.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε γίνει από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου, στο εδώλιο του οποίου είχαν καθίσει τέσσερα άτομα. Πρόκειται για τον οδηγό και τον ιδιοκτήτη του επίμαχου φορτηγού, καθώς και δύο αστυνομικούς, εκ των οποίων ο ένας έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αθωώσει τον οδηγό, ωστόσο είχε κρίνει ένοχους τους τρεις συγκατηγορούμενούς του: Στον ιδιοκτήτη είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών, ο συνταξιοδοτηθείς αστυνομικός είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών χρόνων, ενώ ο έτερος αστυνομικός σε φυλάκιση 10 μηνών.

Μετά την έκδοση της απόφασης, ωστόσο, ο αρμόδιος Εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση κατά της απαλλακτικής για τον οδηγό του επίμαχου οχήματος απόφασης. Στον αντίποδα, ο συνταξιοδοτηθείς αστυνομικός δεν άσκησε έφεση.

Το χρονικό

Η άτυχη Κρητικιά είχε υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε από την Ιεράπετρα με προορισμό την Παχειά Άμμο, βγήκε από το δρόμο, εξαιτίας «λαδιών» που είχαν χυθεί στο οδόστρωμα από φορτηγό όχημα και προσέκρουσε σε σταθερί αντικείμενο. Η 36χρονη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου είχε μεταφερθεί εσπευσμένα. Σημειώνεται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου βρισκόταν ο ανήλικος γιος της, ο οποίος ευτυχώς δεν είχε τραυματιστεί.

(φωτογραφία αρχείου)

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News