default-image

Ιεράπετρα: Συνέδριο για τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών

Κρήτη
Ιεράπετρα: Συνέδριο για τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ετήσιο συνέδριο της για τις εξελίξεις στον τουρισμό πραγματοποίησε το περασμένο τριήμερο στην Ιεράπετρα η Thomas  Cook, ένας από τους μεγαλύτερους tour operator της Ευρώπης, με στόχο την βελτίωση των τουριστικών υποδομών των συνεργαζόμενων τουριστικών μονάδων, αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Το συνέδριο αυτό πραγματοποιήθηκε σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Ιεράπετρας, με τη συμμετοχή ξενοδόχων και διευθυντών ξενοδοχείων από 55 συνεργαζόμενες, και με τον συγκεκριμένο tour operator, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και πάρα πολλές ξένες χώρες, κυρίως της Μεσογείου.

Ο ξενοδόχος κ. Γιώργος Τζαράκης, ο οποίος φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του τους συνέδρους, μετά το πέρας των εργασιών του τουριστικού αυτού συνεδρίου, είπε ότι:

«Το συνέδριο κατέληξε στο συμπέρασμα πως για να γίνουμε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί, θα πρέπει να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο και να ανακαινίσουμε τα ξενοδοχεία μας, να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερα τουριστικά προϊόντα, να εμπλουτίσουμε ακόμη περισσότερο όλα εκείνα που προσφέρουμε στους πελάτες μας, στον τομέα των τροφίμων και των ποτών, και να παρουσιάζουμε κάθε χρόνο, μεγαλύτερη πρόοδο στις γενικότερες παροχές που κάνουμε στον κόσμο που μας επιλέγει για τις διακοπές του».

Η Ιεράπετρα, ως αναδυόμενος τουριστικός προορισμός, έχει δείξει τα τελευταία χρόνια πολύ μεγάλη πρόοδο και έχει καταφέρει να επαναπροσελκύσει το ενδιαφέρον των Σκανδιναβών οι οποίοι δεν είχαν εμφανιστεί στην περιοχή εδώ και 30 χρόνια. Μεγάλο το ενδιαφέρον και των Γερμανών επισκεπτών που ανακάμπτουν σταδιακά.

Κλασσική στην υποστήριξη της στην Ιεράπετρα παραμένει η τουριστική αγορά της Γαλλίας, ενώ σταθερή αξία για πολλά μικρομεσαία ξενοδοχεία τα τελευταία χρόνια αποτελεί και η Κεντρική Ευρώπη, με τις πρώην ανατολικές χώρες Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία και Ουγγαρία να έχουν μια αξιοπρεπή παρουσία στη Νοτιοανατολική Κρήτη.

«Μπορεί το ξενοδοχείο μας στην Ιεράπετρα, να πήρε την πρώτη θέση φέτος, μεταξύ των 55 συνεργαζόμενων με την Thomas Cook ξενοδοχείων, γύρω από της χώρες της Μεσογείου, μπορεί να είναι έτοιμη να ξεκινήσει μια νέα μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στο Κουτσουνάρι,  εκεί που αγόρασε η TUI από την Καράτζης Α.Ε. και να μετατραπεί η περιοχή μας σε μια πολύ καλή τουριστική πιάτσα, αλλά θέλουμε  ακόμα, μαζί με όλα αυτά, να δούμε να βελτιώνεται από κάθε άποψη και η πόλη μας, η οποία έχει μείνει  πίσω σε πάρα πολλά πράγματα.

Και οι υποδομές της πρέπει να βελτιωθούν και οι παραξενοδοχειακές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τους επισκέπτες  μας θα πρέπει να ανανεωθούν, να αλλάξουν προς το καλύτερο και να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες σε εκείνους που επιλέγουν τον τόπο μας για τις διακοπές τους», προσθέτει ο κ Τζαράκης.

Κληθείς να μας απαντήσει για τα αποτελέσματα της τουριστικής περιόδου που ολοκληρώνεται στις 5 Νοεμβρίου, ο κ. Τζαράκης ανέφρε ότι:

«Ήταν μια πολύ καλή τουριστική σεζόν η φετινή για όλους τους ξενοδόχους, με το 32% να είναι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες. Δούλεψαν καλά, ακόμα και τα πιο μικρά ξενοδοχεία.

Ήδη έχουμε τη θετική εικόνα για τις προκρατήσεις της επόμενης τουριστικής περιόδου, που δείχνει μια καλή  δυναμική και για το δικό μας ξενοδοχείο,  η οποία θα ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου του 2018. Εμείς θα ξεκινήσουμε άμεσα τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε  για να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις μας και θα αρχίσουμε την προετοιμασία για την  επόμενη εορταστική  περίοδο, έχοντας καθιερώσει τον θεσμό του Χριστουγεννιάτικου χωριού έτσι ώστε να εξυπηρετήσουμε τους χειμερινούς μας επισκέπτες από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 12 Ιανουαρίου περίπου».

Στην Ιεράπετρα πάντως ήδη συζητούνται και από άλλους ξενοδόχους, επεκτάσεις, βελτιώσεις, ανακαινίσεις, κατασκευές νέων πτερύγων και νέων μονάδων κατά τη χειμερινή και ανοιξιάτικη περίοδο, γεγονός που σημαίνει ότι θα δοθούν αρκετές ευκαιρίες σε όλα τα συνεργεία του οικοδομικού κλάδου να βρουν δουλειά, σε μια επταετή περίοδο κατάρρευσης του κατασκευαστικού κλάδου.

Ωστόσο, και σε αυτό τον κλάδο αυτήν την περίοδο παρουσιάζεται έλλειμα ικανού αριθμού ανειδίκευτων εργατών για να επανασυγκροτηθούν τα συνεργεία, τα οποία έχουν πλέον αποδιοργανωθεί λόγω ανυπαρξίας ενδιαφέροντος, αφού κανείς δεν μπορεί να πάρει πλέον δάνειο από Τράπεζα, για να χτίσει σπίτι.

(φωτογραφία αρχείου)

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News