default-image

Σοκ προκάλεσαν οστά σε κοινή θέα στο νεκροταφείο

Κρήτη
Σοκ προκάλεσαν οστά σε κοινή θέα στο νεκροταφείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση προκλήθηκε και πάλι στο νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται οστά σε κοινή θέα. Μετά τον εντοπισμό διάσπαρτων οστών το Μάρτιο 2013, αυτή τη φορά ανησυχία προκάλεσαν οι φωτογραφίες και οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, για «οστά νεκρών που τοποθετούνται σε λάκκο και ήρθαν στην επιφάνεια με τις πρώτες βροχές».

Μάλιστα γίνεται λόγος για σκηνικό ντροπής και «ψυχές στις οποίες κανείς δεν έδειξε σεβασμό».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΟΣΤΑ ΣΕ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

"Σε λάκκο τα οστά αζήτητων νεκρών"

Η καταγγελία ανήκει στην κα Μαραβελάκη μέλους της Ζωόφιλης δράσης η οποία αναφέρει ότι «μάθαμε τι συμβαίνει από ανθρώπους του νεκροταφείου. Ο δήμος Ηρακλειου βρήκε προσφάτως μια εύκολη λύση για να εναποθέτει τα υπολείμματα των νεκρών, δηλαδή τα κόκκαλα, τα αζήτητα πτώματα που δεν έχουν λιώσει στο διάστημα της διετίας, τα πτώματα για τα οποία οι συγγενείς δεν καταβάλλουν μίσθωμα τάφου μετά την διετία και τα "νοσοκομειακά υπολείμματα". Άνοιξαν μια τεράστια τρύπα στην άκρη του νεκροταφείου, και εναποθέτουν μέσα όλα τα παραπάνω."

Μια από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκε από την κα Μαραβελάκη

"Πρόκειται πιθανότατα για οστά της Αρχαιολογίας"

Με έκδηλο προβληματισμό ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ.Καραντινός απάντησε ότι το θέμα θα διερευνηθεί μεν, λέγοντας όμως  ότι κανείς δεν πέρασε το κατώφλι του γραφείου για να τον ενημερώσει, αλλά ότι οι καταγγελίες έγιναν με αναρτήσεις στο facebook. Σημείωσε δε ότι πιθανότατα πρόκειται για οστά της Αρχαιολογίας. Όπως εξηγεί «έχουμε κάποια οστά που τα φέρνει η αρχαιολογία η οποία έχει ολοκληρώσει τις μελέτες και μετά οδηγούνται ένα χώρο φυλαγμένο και σκεπασμένο. Αν είναι αυτό που φαντάζομαι ότι συμβαίνει, τα οστά αυτά βρίσκονται σε έναν χώρο προφυλαγμένο με κάγκελα.

Σαν δήμος έτσι κι αλλιώς έχουμε αποφασίσει ότι όταν γίνει η εκταφή οστών και δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενή, μένουν σε ένα χώρο με ταμπελάκι. Μένουν για πολλά χρόνια, αλλά υπάρχει έλλειψη χώρου. Σε όλα τα νεκροταφεία του κόσμου στη συνέχεια προβλέπεται χωνευτήρι».

».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News