default-image

Σήμερα η τελετή έναρξης της μαθητιάδας

Κρήτη
Σήμερα η τελετή έναρξης της μαθητιάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινά σήμερα, στις 5:30 το απόγευμα, από την πλατεία Ελευθερίας, η λαμπαδηδρομία για την Περιφερειακή Μαθητιάδα, όπου μαθητές και μαθήτριες θα μεταφέρουν τη φλόγα στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου.

Σκοπός της λαμπαδηδρομίας είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο των μαθητών ως προς τα ιδεώδη της Μαθητιάδας, που με σύνθημα «Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» καλεί τους μαθητές να πάρουν στα χέρια το μέλλον τους μέσα από τη δική τους προσπάθεια.

Η τελετή έναρξης της Μαθητιάδας θα πραγματοποιηθεί επίσης σήμερα, στις 6:30 το απόγευμα, στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου και θα καταλήξει η λαμπαδηδρομία με την είσοδο της φλόγας και το άναμμα του βωμού. Κατά την τελετή έναρξης θα λάβουν χώρα η είσοδος των μαθητών-αθλητών των σχολείων, η έπαρση των σημαιών, η ορκωμοσία των αθλητών και των κριτών, ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, κατά το οποίο θα παρουσιάσουν οι μαθητές των σχολείων παραδοσιακή χορευτική επίδειξη, με συνοδεία κρητικής μουσικής (χανιώτης, καλαματιανός και σιγανός με μαντινάδες).

Η εκδήλωση γίνεται με την ευθύνη της Εκτελεστικής Επιτροπής της διοργάνωσης, η οποία και εξασφάλισε όλους τους απαραίτητους κανόνες και τα πρότυπα ασφαλείας για το σύνολο της εκδήλωσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, την Αστυνομία, την Τροχαία, το Λιμενικό, την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

Οι αθλητικές δράσεις και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν αύριο Τετάρτη, μεθαύριο Πέμπτη και την Παρασκευή, 18, 19 και 20 Οκτωβρίου, στο Παγκρήτιο Στάδιο. Η τελετή λήξης θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου μετά την παρέλαση των εθελοντών και των μαθητών θα ξεκινήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και η γιορτή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News