Ειδήσεις

Συγκρούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα τέλη

Φωτιές «άναψαν» απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα δημοτικά τέλη του 2018!

Φωτιές «άναψαν» απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα δημοτικά τέλη του 2018! Η απόφαση που επαναφέρει τα οικιακά τέλη από τα 0,85 ευρώ στα 0,78 ευρώ ανά τ.μ., εκεί δηλαδή που τα είχε παραλάβει η δημοτική αρχή, και μειώνει τα τέλη στη ΒΙΠΕΗ από 0,85 στα 0,78 ευρώ μετά την αύξηση 200% που είχε μπει το 2016 (!), πέρασε κατά πλειοψηφία μονάχα από τη συμπολίτευση.

Καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση. Η μείζων αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη ψήφισε λευκό, όπως και η Μόνα Αμανατίδου από την Άμεση Δημοκρατία''. Η παράταξη ''Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες'' ψήφισε τη δική της αντιπρόταση για μείωση των τελών κατά 15%, μια ψήφος όμως η οποία για τεχνικούς - διαδικαστικούς λόγους θεωρήθηκε ως λευκό.

Η ψηφοφορία έκλεισε μια πολύωρη σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Η δημοτική αρχή, διά του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Καραντινού και όχι μόνο, έκανε λόγο για μειώσεις-ανάσα για δημότες και επιχειρηματίες που εξασφαλίστηκαν χάρη στο ισχυρό ταμείο του δήμου την ώρα που οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν ομοβροντία πυρών.

Επικεφαλής και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για φαινομενικές μειώσεις, οι οποίες όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, στη πράξη, είναι απλώς διόρθωση και μάλιστα εν μέρει διόρθωση της κοινωνικής αδικίας μετά τις αυξήσεις του 2016.

Οι της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για άτολμη πολιτική εκ μέρους της Λότζια. Για ψίχουλα όπως ανέφεραν που στοχεύουν στο να κατευνάσουν τη κοινωνική δυσφορία μετά τις αυξήσεις του 2016, με το μυαλό μάλιστα στραμμένο στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Συνάμα  αντιπρότειναν μεγαλύτερες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη του 2018 καλώντας τη δημοτική αρχή να υιοθετήσει τις προτάσεις τους...

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια