Ειδήσεις

Εργαστήριο στεφανιογραφίας απέκτησε το Νοσοκομείο Χανίων

Αιμοδυναμικό Εργαστήριο Στεφανιογραφίας απέκτησε το Νοσοκομείο Χανίων

Αιμοδυναμικό Εργαστήριο Στεφανιογραφίας απέκτησε το Νοσοκομείο Χανίων και το οποίο ξεκινά τη λειτουργία του με εξέταση σε πρώτη φάση των ασθενών που ήδη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ως διαγνωστικό ιατρείο.

Σε δεύτερο χρόνο το ιατρείο θα λειτουργεί επί 24ωρης βάσης, ακόμη και για έκτακτα περιστατικά, ενώ θα εξυπηρετεί στα τακτικά ιατρεία του, ασθενείς από τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Αιμοδυναμικό εργαστήριο στεφανιογραφίας λειτουργεί στο γενικό νοσοκομείο Χανίων με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται πλέον οι ασθενείς να μετακινούνται από τα Χανιά στο Ηράκλειο για την εν λόγω εξέταση, ενώ από αυτή τη δομή αναμένεται να εξυπηρετούνται ιατρικά και οι ασθενείς του Ρεθύμνου.

Ο μηχανικός εξοπλισμός υπήρχε εδώ και καιρό στο νοσοκομείο των Χανίων, ωστόσο χρειάστηκε η συνδρομή προσωπικού του ΠΑΓΝΗ, του ναυτικού νοσοκομείου Χανίων, αλλά και επιμόρφωση και πρόσληψη νέου προσωπικού για να λειτουργήσει το νέο δημόσιο ιατρικό εργαστήριο στα Χανιά.

Αρχικά θα λειτουργεί μόνο διαγνωστικό ιατρείο, τις Τετάρτες και τις Πέμπτες, ενώ σταδιακά η λειτουργία θα επεκταθεί ακόμα και σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου για την εξυπηρέτηση ακόμη και έκτακτων περιστατικών.

Σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται εν γένει το νοσοκομείο Χανίων με αρκετές νέες υπηρεσίες σύντομα, όπως μεταξύ άλλων τμήμα πυρηνικής ιατρικής, αλλά και τμήμα ανώδυνου τοκετού και λιθοτριψίας.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια