default-image

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Έχουν εικόνες των εκτελεστών

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Έχουν εικόνες των εκτελεστών

Nέα στοιχεία για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έρχονται στη δημοσιότητα, καθώς οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια συμπληρώνουν σιγά σιγά το παζλ όσων προηγήθηκαν στο ραντεβού του θανάτου με τους δολοφόνους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC από αστυνομικές πηγές, οι δυο δράστες κλείνοντας τηλεφωνικά το ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο είχαν δώσει στον δικηγόρο και κινητό επικοινωνίας μαζί τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην αρχή της συνάντησης τους με τον δικηγόρο στο γραφείο του, ένας από τους δράστες βγήκε εκτός κτιρίου. Συνολικά, στο 20λεπτο της συνάντησης, υπήρξαν 3-4 μετακινήσεις των δολοφόνων, του Ζαφειρόπουλου και του συνεργάτη του μέσα στον χώρο του γραφείου για διάφορους λόγους.

Τα τελευταία κρίσιμα λεπτά, ο ένας δράστης απείλησε με όπλο και απομόνωσε σε άλλον χώρο τον 32χρονο συνεργάτη ενώ ο δεύτερος, που ουσιαστικά είναι και ο δολοφόνος, έμεινε με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για να εκφράσει τον πραγματικό λόγο της επίσκεψής τους.

Στοιχεία και εικόνες των δολοφόνων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του TheTOC, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν πρόκειται να φτιάξουν σκίτσα με βάση τις περιγραφές για τους δράστες, καθώς φαίνεται πως έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία καθώς και εικόνες για τους δολοφόνους. Πρόκειται για εικονες από κάμερες ασφαλείας, οι οποίες ωστόσο φέρονται προς το παρόν να μην είναι καθαρές. Οι εικόνες αυτές, ωστόσο, σε συνάρητηση με στοιχεία των υπόπτων αποτελούν σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη των ερευνών.  

Την ίδια στιγμή, από τα αποτυπώματα  που έχουν βρεθεί στον χώρο, οι αστυνομικές αρχές αρχικά θα ξεχωρίσουν όσα δικαιολογημένα εντοπίστηκαν εκεί (πχ. του βοηθού του άτυχου δικηγόρου κ.α) από τα  «αδικαιολόγητα». Στη συνέχεια θα απομονωθούν τα επίμαχα σε κρίσιμα σημεία στη σκηνή του εγκλήματος.

«Καθαρό» το όπλο της δολοφονίας

«Δεν ήταν αποφασισμένοι και αδίστακτοι, πόσο μάλλον επαγγελματίες. Είναι κακοποιοί, που πήγαιναν να πιέσουν, να εκβιάσουν ή να εκφοβίσουν και για άγνωστους ακόμη λόγους έφθασαν στο έγκλημα» υποστηρίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Η βολίδα από το όπλο που σκότωσε τον άτυχο δικηγόρο είναι μικρού διαμετρήματος, ενδεχομένως των 7.65 χιλιοστών από πιστόλι και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες πριν φύγουν μάζεψαν τον κάλυκα. Από τα πρώτα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων το συγκεκριμένο όπλο δεν σχετίζεται με άλλη εγκληματική ενέργεια

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News