default-image

Πάει πιο πίσω το αεροδρόμιο Καστελίου

Κρήτη
Πάει πιο πίσω το αεροδρόμιο Καστελίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο πίσω χρονικά πηγαίνει πλέον ο σχεδιασμός γύρω από το νέο αεροδρόμιο Καστελίου, λόγω της μετάθεσης του διαγωνισμού για την πρόσληψη ανεξάρτητου μηχανικού.

Ο προσωρινός ανάδοχος του έργου, η κοινοπραξία "Ένωση Προσώπων ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - GMR Airports Limited", με το χαρακτηριστικό τίτλο "Ariadne Airport Group", που προκήρυξε το διαγωνισμό για τον ανεξάρτητο μηχανικό, ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας προσφορών ως τις 20 Νοεμβρίου.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως η κήρυξη οριστικού αναδόχου του έργου μετατίθεται για τις αρχές με τα μέσα Δεκεμβρίου και άρα η έγκριση της σύμβασης, οι υπογραφές και εν συνεχεία η κύρωσή της από τη Βουλή είναι βήματα που θα δούμε να παίρνουν "σάρκα και οστά" μέσα στους πρώτους μήνες του 2018.

Όπως έχουμε γράψει, τα σημαντικά βήματα για να πάμε στην κήρυξη οριστικού αναδόχου για το Καστέλι είναι δύο: Το ένα ήταν η έγκριση της επικαιροποιημένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, κάτι που έγινε εδώ και αρκετό καιρό. Θυμίζουμε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του αεροδρομίου έπρεπε να επικαιροποιηθεί με βάση τη νέα τεχνική προσφορά που κατέθεσε το ελληνο-ινδικό σχήμα.

Το έτερο βήμα αφορά στο διαγωνισμό για τη θέση του ανεξάρτητου μηχανικού που θα επιβλέπει το έργο. Εδώ υπάρχουν διαδοχικές παρατάσεις ως προς το αρχικό πλάνο.

Ο προσωρινός ανάδοχος, η ελληνο-ινδική κοινοπραξία, είχε ζητήσει αρχικά μια μικρή μετάθεση των ημερομηνιών για τα τέλη Σεπτεμβρίου, με το σκεπτικό, εύλογο και κατανοητό, πως οι τεχνικές εταιρείες υπολειτουργούν τον Αύγουστο.

Η προθεσμία, λοιπόν, για τη θέση του ανεξάρτητου μηχανικού που θα επιβλέπει την υλοποίηση του έργου ορίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό σήμαινε πρακτικά πως στις αρχές Οκτωβρίου, μέσα το πιθανότερο στην 1η εβδομάδα του Οκτωβρίου, θα μπορούσαμε να έχουμε την κήρυξη οριστικού αναδόχου πλέον για το Καστέλι.

Έκτοτε ζητήθηκε και εγκρίθηκε από το υπουργείο Υποδομών μια μικρή παράταση, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, ενώ τώρα ανακοινώθηκε νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής προσφορών για τον ανεξάρτητο μηχανικό μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, η ανάδοχος εταιρεία "Ένωση Προσώπων ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - GMR Airports Limited", με την επωνυμία "Ariadne Airport Group", η οποία είναι προσωρινός ανάδοχος για την υλοποίηση του έργου "Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και μελέτη, κατασκευή και χρηματοδότηση των οδικών του συνδέσεων" ανακοίνωσε πως ως νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών ορίζεται η Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, από τις 10 π.μ. και το αργότερο μέχρι τις 12 μ.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον ως άνω διαγωνισμό και να αποκτήσουν πρόσβαση στα διαθέσιμα στοιχεία για το έργο αλλά και να λάβουν γνώση για τυχόν διευκρινίσεις επί της πρόσκλησης υποβολής προσφορών ανεξάρτητου μηχανικού ή/και τυχόν πρόσθετα στοιχεία για το έργο ή/και το διαγωνισμό ανεξάρτητου μηχανικού πρέπει αρχικά να αποστείλουν ηλεκτρονικά εκδήλωση ενδιαφέροντος συνοδευόμενη από τη δήλωση εμπιστευτικότητας υπογεγραμμένη...

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News